A jó receptet már ismerik

Idegenben mindig nehezebb nyerni, tudják ezt a Veszprémi Kézilabda Kft. „munkavállalói” is, akik a február huszonötödikén (vasárnap, 17 óra) tartandó mérkőzésük előtt igenis hisznek a sikerükben.

A mieink hétvégén megszerezték idei első diadalukat az NB I/B Nyugati-csoportban, miután a Balatonfüredi KSE U20 ellen a korábbinál motiváltabbak, összeszedettebbek és fegyelmezettebbek voltak (22-18). Úgy tűnt, a szakmai stáb múlt heti „fejmosása célba talált”, még akkor is, ha az első félidőben a „húzd meg, ereszd meg taktika” érvényesült. A fordulást követően a tópartiak még egy darabig tartották magukat, aztán az Andorka Gábor és Haszilló Gergő tolta gárda rálépett a gázpedálra. Az akaratosabb veszprémiek aztán a lefújásig megőrizték az előnyüket. Összegzésként megállapítható, hogy a játékuk már tartogatott pozitívumokat a megyei rangadón, mintha az önbizalmuk kezdett volna visszatérni, a védekezésük jól működött, ám a folytatásban még több kell a jó eredményekhez.

Kovács Györgyék ilyenformán ötven százalékosra alakították az évadbeli mérlegüket, ami hét győzelmet, két döntetlent és hét vereséget takar. Tizenhat ponttal hetedikek, míg leendő ellenfelük, a Tatai AC – hat sikerrel, két „iksszel” és nyolc „zakóval”; két ponttal kevesebbet gyűjtve – tízedik. Ők az előző körben gyűjtötték be az idei első pontjukat (–KK Ajka 21-21), s mint emlékezhetünk arra, csapatunk ősszel ellenük aratta az első idénybeli diadalát (26-21). A veszprémiek akkor a nyitó játékrészben remek dolgokkal szolgáltak. Kellő összpontosítással adtak elő, elől és hátul is megfelelőt nyújtottak, precízen és figyelmesen oldották meg a stratégiát. A második harminc percben már nem realizálták annyiszor a megbeszélteket, de a tataiak képtelenek voltak teljességgel büntetni és visszakapaszkodni. Az összecsapás konklúziójaként feljegyezhettük, hogy a koncentrációt minél tovább kell kitolni, s meg kell szabadulni a rövidzárlatoktól.

A mostani párharcot is apró mozzanatok dönthetik el. A legutóbbi siker remélhetőleg önbizalmat ad nekik, és a nagy akarás jó játékkal párosul. Biztosan jelentős ellenállásra számíthatnak (…felkészültek a legjobb tataiak: Kállai Martin, Győrffi Márió és Schekk András semlegesítésére), ezért is lenne fontos, hogy – az erősségeikre építve – megtalálják a másik sebezhető pontjait. Amennyiben az övék lesz a bölcsebb műhely, továbblépve kijavítják a korábbi hibáikat, a hullámvölgyeiket „rövidítik”, s egymásért is küzdenek, pontos és lendületes támadásokkal lehet keresnivalójuk. Tudják, mi vezethet eredményre, már „csak” az elképzeléseket kell(ene) megvalósítani.