Pontokat osztottak

Fordulatos csatát vívott az NB I/B Nyugati-csoport tegnapi körében a Veszprémi Kézilabda Kft., mivel a legtöbb sportolónkból hiányzott az önbizalom, képtelenek voltak kibontakozni, így belehibáztak az akcióikba.

A vendégek annak reményében keltek útra, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan újfent nyernek, a remélt győzelmük érdekében azt a Bartha Bencét is nevezték, akit a minap igazoltak át a NEKA kötelékéből. Mint utóbb kiderült: az „iksz” nem a tehetséges balátlövő teljesítményén múlt, hiszen bemutatkozásként öt találatot jegyzett új klubja színeiben. Az első játékrészben főként a (…jól összpontosított) mieink vezettek – sziszifuszi munkával megtalálták a tabellán mögöttük „tanyázó”, ám komoly ellenállást tanúsított rivális sebezhető pontjait –, csakhogy a különbség időről-időre elolvadt. Ez kiváltképp annak volt betudható, hogy elől akadtak nehézségeik, a kelléktáruk nélkülözte a pontos és lendületes támadásokat. A nagyszünetet követően inkább Csirke Balázsék futottak az eredmény után. A dolgukat az a tény egyrészt megkönnyítette, hogy szigorúan védekeztek – Andorka Gábor ismét ihletett formában védett –, az viszont nem játszott a kezükre, hogy hiába kísérleteztek többféle felállással is, a lassú és körülményes attakjaikat gyakran jellemezte tanácstalanság. Mintha egy ideje hullámvasúton ülnének. Nyilvánvaló, hogy a tavaszi folytatásban ennél több kell a – mindazonáltal motivált és fegyelmezett – műhelyünktől, egy „izmos” diadal például nagyot lendíthetne a magabiztosságukon.

Vágó Attila: Ugyanazt mondhatom, mint legutóbb: a védekezésünk most is stabil volt, ugyanakkor a támadásszövésekkel akadtak gondjaink. Ilyen kevés lőtt góllal képtelenség másodosztályú mérkőzést nyerni. Egyszerűen még több kell a srácoktól.

Tatai AC - Veszprémi Kézilabda Kft. 19-19 (11-11)

Tata, 100 néző. Vezette: Barna, Kovács.

Veszprém: Andorka – Szmetán P. 2, Haszilló 1, Kovács 1, Füleki, Éles 1, Hári 4. Csere: Csiki (kapus), Bendicsek, Szmetán M., Tóth M. 1, Kreisz, Csirke 3, Lovas, Heiczinger 1, Bartha 5. Vezetőedző: Vágó Attila.