Könnyed győzelem a rangadón

A megyei rangadón a Telekom Veszprém a Balatonfüredi KSE-t fogadta, a vendégeknek húsz percig sikerült játékban maradniuk, 40:26-ra győzött a cívmédő.

Gasper Marguc, Renato Sulic és Cristian Ugalde volt a kimaradó a Balatonfüredi KSE ellen, Nagy László kéztörés miatt igazoltan maradt távol.


Képgaléria a cikk végén

Az első félidő elején főleg Kasparek hathatós segítségével pariban voltak a tópartiak, a 8. percben még a vezetést is át tudták venni (4:5). Ljubomir Vranjes a 19. percben elégelte meg a kis különbséget, és időkérése valamint cseréinek eredményeképp a Veszprém egy 7:0-s sorozattal el is tudott lépni Csoknyai István tanítványaitól, a különbség meg is maradt a félidőig, 19:12-vel fordultak a felek.

A második játékrész elején a címvédő lerohanta ellenfelét, a 36. percben már 25:13-ra vezettek, majd Hornyák Péter három hétméterest is dobhatott egymás után. A Telekom eközben háromszoros emberhátrányba került, előbb Schuch Timuzsint állították ki a bírók, majd Blaz Blatoginsek és Petar Nenadic is csatlakozott a kispadon ülőkhöz. A győzelem a hátrány ellenére sem forgott veszélyben, bár a rangadó végén a hazaiak már kiengedtek és nem figyeltek a védekezésre, a 40 lőtt gól így is meggyőző fölényt mutatott.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Sok olyan dolgot próbáltunk, amire a jövőben szükség lesz. Nagy László nem játszhat az elkövetkező néhány hétben, ezért fontos volt felépíteni nélküle a védelmet, ami szerintem sikerült. A mai mérkőzésen nem volt fontos a támadás. Még sok munka vár ránk, és a hátralévő mérkőzések döntő fontosságúak. Ki kell emelnem, hogy a Balatonfürediek sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, igazán jól játszottak.

Andreas Nilsson: A védekezésen volt a hangsúly, és gyorsindításból szereztünk gólokat. Elég jó mérkőzést játszottunk, persze lehetne jobb is, de a hatvan perc összességét tekintve jók voltunk.

Csoknyai István: Kimagasló játékkal, nagy tempóval tartotta itthon a két pontot. Az volt a célunk, hogy minél szorosabb mérkőzést játszunk, 10 alatt maradjunk. Ez nem sikerült, de tanulni jöttünk, amit szerettünk volna megoldani védekezésben-támadásban, az nagyjából sikerült az első 15 percben. A játék összes elemében könnyen helyzetbe kerültek a hazaiak, a hétvégén fontos meccsünk van, forgattam a csapatomat, mindenkinek lehetőséget adtam. Szerettem volna, ha látják, hova kell eljutni, hol tart a kézilabda. Fazekas Nándor kisebb húzódást szenvedett, tegnap nem edzett. Szerettük volna, ha egy húsz percet véd, mert Veszprémben mindig jól véd és ő is élvezi, de inkább nem kockáztattunk. A fiataloknak is kell a lehetőség, hogy fejlődjenek.

Bóka Bendegúz: Arra készültünk, hogy játszunk egy jó mérkőzést, hogy élvezzük a meccset. Mindegyik félidőben volt egy 8-10 perces etap, amikor nagyon ellépett a Veszprém, de voltak szép támadásaink, ez a lényeg. Készülünk az Eger ellen.

TELEKOM VESZPRÉM - BALATONFÜREDI KSE 40:26 (19:12)

Veszprém, vezette: Bíró Á., Kiss O.

Veszprém: Mikler Roland - Dragan Gajic 5, Kent Robin Tönnesen 5, Blaz Blagotinsek 2, Schuch Timuzsin, Momir Ilic 5, Dejan Manaskov 8/3, csere: Mirko Alilovic (kapus), Andreas Nilsson 4, Ancsin Gábor 3, Mirsad Terzic, Petar Nenadic 5, Iman Jamali 2, Lékai Máté 1, Uros Borzas, Ligetvári Patrik
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Balatonfüred: Andó Arián - Hornyák Péter 7/5, Stanislav Kasparek 3, Petar Topic 1, Yuri Semenov 2, Szita Zoltán 2, Bóka Bendegúz 4, csere: Bősz Dániel (kapus), Németh Alex, Kancel Ottó, Varsandán Milán, Artur Karvatski 4, Debreczeni Dávid, Kemény László 2, Déber Bence, Máthé Dominik 1
Vezetőedző: Csoknyai István

Hétméteresek: 4/3, illetve 5/5
Kiállítások: 8 perc, illetve 2 perc

7

Képgaléria