Megmutatnák, hogy több van bennük

Noha a Veszprémi Kézilabda Kft. mostanság nem a legjobb éráját éli, a hite nem hagyta el őket: a másodosztályú liga március tizenhetedikén (szombat, 18 óra) tartandó városi rangadóján kifognák a szelet a rivális vitorlájából.

A mieinket a minap egy hajszál választotta el, hogy borsot törjenek az NB I/B Nyugati-csoport éllovasának orra alá, a Vecsés SE-ÉL Team ellen önmagukat verték meg (…a hibáikkal; 24-25). Csapatunk nem kishitűen kezdte a találkozót, majd miután pontosabbá váltak, javítottak a helyzetkihasználásukon. A negyvenötödik percig bátran iparkodtak, aztán elbizonytalanodtak, elől és hátul is akadtak gondjaik. Sajnos nem mindenki tudta felvenni a ritmust, többen képtelenek voltak élni a bizonyítási lehetőséggel. Végül a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat.

- A rutintalanságunk miatt megijedtünk az esélytől, de immár nem hátra, hanem előre tekintünk, s tanulunk a közelmúltbeli hibáinkból – mondta Vágó Attila vezetőedző. Jobb és hosszabb távon kifizetődőbb így gondolkodni, jóllehet a tréner a közelgő presztízs-derbi előtt azzal is jöhetett volna, hogy a felek legutóbbi rangadóját a szerencsésebb csapat nyerte meg, és a mérkőzés képének a döntetlen jobban megfelelt volna (26-27). Az akkori csata elején a hazaiak kihagyták a helyzeteiket, míg az ellenfél jól sáfárkodott a lehetőségeivel – hatgólos vezetéshez is jutottak. Mikor Füleki Áronék felvették az összecsapás fordulatszámát, ledolgozták a hátrányukat, ám az „iksz” körüli állásoknál nem mindig hoztak jó döntéseket.

Amíg a Tüzér utcai csarnokban rendezendő párharc előtt a Telekom Veszprém U20 a negyedik helyezett (…tizenegy győzelemmel, három döntetlennel, öt vereséggel és huszonöt ponttal), addig a Vágó-tanítványok hetedikek (…nyolc győzelemmel, három döntetlennel, nyolc vereséggel és tizenkilenc ponttal). A pályaválasztónál a góllövőlistát vezető Szakály Benedek a kulcsfigura, de általában Uros Borzas, Ubornyák Dávid és Kristóf Mátyás is méltó szárnysegédje. Éles Benedekék felkészültek a taktikájukból, de főként magukkal, a saját játékukkal törődnek, mert igazából az visz előre. Persze van a vetélytárssal szemben elszámolnivalójuk, talán a visszavágás vágya is fűti őket, mégis elsősorban a soraikat rendeznék, hiszen a remélt diadalhoz erőn felüli teljesítmény szükségeltetik. Javulnának, feledtetnék a korábbi botlásaikat, megmutatnák, hogy van tartásuk és az idén mutatottnál több van bennük. Az ugyanis nem lesz nyerő (…stratégia), hogy egy jó megoldásra jut egy rossz.

Persze, ha arról van szó, végre a szerencse is melléjük állhatna…