Eufória szülte siker

Talpra álltak és a másodosztályú liga városi rangadóján megmutatták a Veszprémi Kézilabda Kft. sportolói, hogy az idén látottaknál több van bennük, az önbecsülésüket helyreállítva megérdemelt győzelmet arattak.

Telt ház előtt melegítettek be a presztízsmérkőzés főszereplői, a „vendégeket” előzetesen fűthette a visszavágás vágya, lévén, a világhírű klub utánpótlás gárdája ősszel (…egy góllal) megfricskázta őket a Március 15. utcai katlanban. A 2018-ban eddig öt diadallal és egy döntetlennel jelentkezett, esélyesebb hazaiak kezdték jobban az összecsapást (3-0), de hamarosan a mieink is jelezték, hogy nem adják olcsón a bőrüket (5-5). Andorka-kapus ezúttal is tartást adott a csapatnak – több büntetőt védett –, s ez olyan lendületet adott a társainak, hogy azok emberhátrányban is eredményesek voltak (6-9). A felek később fej-fej mellett haladtak (11-11), de már ekkor érezhető volt, hogy a kellően motivált és a korábbinál jobb helyzetkihasználással szolgált Vágó-tanítványok magukkal, a saját dolgaikkal törődnek (14-14). A gárdánk a nagyszünet után ismét hátrányból lőtt gólt, ami jót tett az önbizalmuknak, mert megint átvették a vezetést (18-19). Ezt követően még inkább összefogtak, kihasználták, hogy a fáradni látszott ellenfél rossz döntéseket hozott, bátor és pontos játékkal nagyban előreléptek az előző párharcaikhoz képest (20-23). Az Éles-Haszilló-Bartha belső hármas pompás teljesítménnyel rukkolt elő, igaz, a többiek is betartották a megbeszélt taktikát (24-28). A hajrára még feltámadt a másik oldal (29-30), de komolyabb gond már nem származott ebből, mert a színvonalas bajnokit uralt, eksztázisba került együttesünk újra „az asztalra csapott” (29-34) és fontos két ponttal gazdagodott. Így feljöttek a hatodik helyre.

Vágó Attila: Szerintem az évadban most játszottunk a legjobban – gratulálok is a srácoknak, elsősorban azért, hogy hatvan percig küzdöttek. A felfokozott hangulatban valamennyi játékosom hozzátett valamit a sikerünkhöz, akik eddig adósak voltak a jó kézilabdával, most azok is kitettek magukért, meghálálták a bizalmat. Egy ideje már vártam a csapattól ezt a produkciót. Ma vagányabbak és improvizatívabbak voltunk, ezért más felfogásban védekeztünk: ennek számlájára írható a sok lőtt és kapott gól. Tizenkét éve vagyok edző, de a mai csata számomra is örök élmény marad.

Telekom Veszprém U20 - Veszprémi Kézilabda Kft. 30-34 (17-16)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Hornyik, Zörgő.

Veszprém: Andorka – Lovas, Haszilló 6, Éles 10 (3), Bugyáki 1, Bartha 6, Hári 6. Csere: Csíki (kapus), Melnyicsuk, Bendicsek, Tóth M., Kreisz, Szmetán P. 2, Heiczinger, Kovács Gy., Árpási 3. Vezetőedző: Vágó Attila.