A dán Skjern szerb kapusa meglepné a Veszprémet

Az Orosháza és a Gyöngyös korábbi, a dán Skjern HB jelenlegi kapusa, Tibor Ivanisevic meglepné a Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában.

A dánok szerb kapusa 2013-tól tavaly januárig a magyar NB I-ben, előbb az Orosháza, majd a Gyöngyös színeiben védett, ezért jól ismeri a Veszprémet. Remek formájára jellemző, hogy a BL alsó ágának rájátszásában az ukrán Motor Zaporizzsja ellen hét büntetőt védett egy félidő alatt a visszavágón.

"Nincs különösebb stratégiám vagy receptem a hétméteresek hárítására. Ez egy mentális párbaj, ami a csarnokban lévő légkörről is szól" - nyilatkozta az európai szövetség honlapján. Hozzátette, a megérzéseire is szükség van ilyenkor.

A Skjern HB sikerei ellenére már biztos, hogy a 27 éves játékos az idény végén távozik, és a német HSG Wetzlar kapusa lesz. Mint bevallotta, vegyes érzelmekkel távozik majd, mert mindig is szeretett volna a Bundesligában szerepelni, vagyis valóra vált egy nagy álma, másrészt viszont eddigi pályafutása legjobb időszaka volt az elmúlt 15 hónap.

Leszögezte, bajnokként akarja elhagyni Dániát, illetve szeretné, ha a Veszprém ellen is folytatódna eddigi remek európai szereplésük, hiszen 14 év után játszhatnak ismét a negyeddöntőbe kerülésért a BL-ben.

"Különlegesek lesznek számomra ezek a meccsek, hiszen amikor Magyarországon szerepeltem, többször is játszottam a Veszprém ellen" - magyarázta Ivanisevic. Hozzátette, a magyar szurkolók rendszerint fantasztikus légkört teremtenek a meccseken.

A kapus úgy fogalmazott, természetesen nem ők a párharc esélyesei, de éppen ezért nincs veszítenivalójuk, nincs rajtuk nyomás, de képesek lehetnek a meglepetésre.

"Mi csak arra törekszünk, hogy a lehető legjobban játsszunk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég" - nyilatkozta.

ASkjern HB játékosai közül ugyancsak ismerősnek számít a több mint kétszázszoros norvég válogatott beálló, a világbajnoki ezüstérmes Bjarte Myrhol, aki a 2005/06-os idényben éppen a Veszprémet erősítette.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.