Megkezdődött a szezon a veszprémi kerékpárosoknak

Március 24-25- én az osztrák Langenloisban a C1-es besorolású Mountain Bike versenyen a 27. Kamptal-Klassik- Trophy-n indultak a veszprémi VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team utánpótlás versenyzői.

A régió első nagyobb versenyén több, mint 10 ország versenyzői mutatták meg, hogy sikerült a téli felkészülés. A magyaroknak kiválóan, hiszen 6 korcsoportban is a dobogó legfelső fokára állhattak, U17-ben a veszprémi színekben versenyző Baranyi Áron.

U11-ben éppen lecsúszott a dobogóról Marczal Marcell akárcsak az első éves U17-es Bokros Csenge, aki szintén a 4. helyen végzett.

Junior (U19) fiúknál az első éves Fülöp Ádám a 10. helyen ért célba, amivel értékes pontokat szerzett, de még értékesebb, hogy ezzel a válogatási szabályok szerint rögtön az első versenye után – 2017-et követően 2018-ban is - meghívót kapott a válogatott keretbe. Április 14-én az olaszországi Nals-ban, már nemzeti mezben, a magyar junior válogatottban állhat rajthoz a veszprémi fiatal.

A verseny után közvetlenül az augusztusi U17/U15-ös Európa Bajnokságra készülő Veszprémiek (Baranyi Áron, Bokros Csenge és az U15-ös Tóth-Almási Borbála) az olaszországi Cison di Valmarino-ba utaztak egy hétre edzőtáborba, ahol olasz, dán, osztrák bringásokkal elsősorban a rendkívüli technikai tudást igénylő, sziklakerttel és éles kanyarokkal tarkított lejtmeneteket gyakorolják.

A veszprémi utánpótlás csapat következő megmérettetése április 7-én a horvátországi Premanturában lesz. Az Isztriai-félsziget legdélebbi pontján a VKE versenyzőinek nem csak a sziklákkal, hanem a verseny népszerűségének köszönhetően a nagyszámú, főleg olasz kerékpárossal is meg kell majd küzdeniük.