Egyetemi bajnok Koszár Zsolt

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) újabb kiváló eredményeket söpörhetett be: Fonyó Sándor félmaratoni versenyt nyert, míg Koszár Zsolt az országos egyetemi-főiskolai mezeifutó bajnokságon szerzett aranyérmet.

A Dunakanyar-Panoráma futásra közel kétezer sportolni vágyó nevezett, a félmaratoni távon pedig közel kilencszázan álltak rajthoz. A 21 kilométeres szakaszon a férfiak mezőnyét 488-an alkották. Hosszútáv futónk, Fonyó Sándor új útvonal csúccsal nyerte a távot 1:16:03-as eredménnyel, a kifejezetten nehéz terepen két percet vert üldözőire, a fővárosi dr. Oláh Gáborra, valamint Schwartz-Nagy Attilára.

-

Koós Hutás László tanítványa, a tavalyi, Mátrában megrendezett hegyifutó bajnokság győztese a verseny után elmondta: - Kifejezetten jól ment a futás, de még maradt bennem, jövő héten lesz a válogatóverseny az Európa-bajnokságra, ezért egy kicsit tartalékoltam. Az a verseny sokkal nehezebb lesz.

Budapesten rendezték meg az országos egyetemi-főiskolai mezeifutó bajnokságot. A Pólus center mellett kijelölt pályán összesen 1500 indulót regisztráltak a szervezők a különböző korosztályokban.

Az egyetemi bajnokságra jelentkezőknek 6000 métert kellett teljesítenie, minél gyorsabban.

Koszár Zsolt végül 19:21 perces eredménnyel nyert, közel egy percet verve az utána célba érkezőre.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős gépészmérnök hallgatója ezzel a Budapest bajnoki címet is begyűjtötte.

- Ez a bajnokság remek felkészülési lehetőséget biztosított nekem a hétvégi Vivicitta 10 kilométeres távjára, ahol komoly csatára számítok. Úgy érzem, egyre jobb formába kerülök, s bár egyelőre a tanulmányok és a közeledő államvizsga miatt kicsit kevesebbet tudok edzeni, mint korábban, de bízom magamban – szögezte le a korábbi nagymezei magyar felnőtt mezei futó bajnok, Koós Hutás László tanítványa.