Hegyifutó bajnok Fonyó Sándor!

Veszprémi sikerrel zárult az idei hegyifutó félmaratoni bajnokság: Fonyó Sándor, a megyeszékhely prominens klubjának, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója nyerte a nem mindennapi erőpróbát.

A hegyifutó magyar országos bajnokságot Győrújbarát térségében rendezték meg, ahol a meglehetősen szintes, három körös pálya komoly erőkifejtésre késztette a résztvevőket.

Fonyó Sándor a harmadik körben lépett el ellenfeleitől, és biztosan szerezte meg a győzelmet. Koós Hutás László és id. Fonyó Sándor tanítványának ez a második felnőtt magyar bajnoki címe, az elsőt a Parád-Kékestető verseny megnyerésével szerezte.

-

Az aranyérem megszerzésével Sándor bekerült a hegyifutó Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottba is.

A nőknél is VEDAC-os éremnek örülhettünk: második helyen zárt a mindössze második hegyifutó megméretésén induló Badiss Anissa Zsófia.

Szólnunk kell még arról is, hogy a győrújbaráti viadal szenior versenyében a korábban veszprémi színekben versenyző ultrafutó, Muhari Gábor győzött.

Eredmények

Férfiak: 1. Fonyó Sándor (VEDAC) 1:20:14, 2. Halász Barna (PSN Zrt.) 1:20:44, 3. Szabó Sándor (MAC) 1:22.11.

Nők: 1. Horváth Timea (BHSE) 1:35.15, 2. Badis Anissa Zsófia (VEDAC) 1:40:26, 3. Kodzsagogov Zsaklin (Kaposvári AC) 1:46:06.