Sikerrel vennék az újabb akadályt

Miután a Veszprémi Kézilabda Kft. megőrizte az optimizmusát és harci szellemét, április huszonegyedikén (szombat, 18 óra), – nem túl szívélyes házigazdaként – kellemetlen perceket szerezne a NEKA-nak.

Vágó Attila vezetőedző tanítványai múlt héten talán az évad legkellemesebb meglepetésével szolgáltak, mikor is esélytelenként két vállra fektették az NB I/B Nyugati-csoport első helyére pályázó Agrofeed ETO SZESE-t (28-30). Már a mérkőzés elején nem engedték, hogy a rivális lábra kapjon; az előadásukban kevés volt az üresjárat, a kisebb megingásaik közepette bátor és pontos akciókkal rukkoltak elő. A vetélytárs a nagyszünet után is próbálta megnehezíteni a dolgukat, de gárdánk fegyelmezetten hajtotta végre a megbeszélteket. A kisalföldiek a hajrában sem tudták kizökkenteni őket a ritmusukból, bizonyították, hogy a Rába-partiak sem verhetetlenek.

Ha nem is lenne ekkora bravúr a Nemzeti Kézilabda Akadémia hétvégi megregulázása, könnyed diadalra nem számíthatnak a helyi szimpatizánsok. A veszprémi szakvezetőnek biztosan furcsa lesz a tópartiakkal vívandó találkozó, hiszen négy szezont töltött náluk, s ezúttal is több növendékét üdvözölheti a Március 15. utcai csarnokban. A felek tavalyi derbije sajnos Szobol Zsolt súlyos sérüléséről is emlékezetes marad, akkor a rutinos sportoló kiválása megzavarta a mieinket. A kapusunk és a védőfal eleinte nem mindig értette meg egymást, aztán az összeszedettebb együttesünk a második félidőre kimászott a nem túl mély gödörből: csapatként küzdött. Az ellenfél nem tudott mit kezdeni a hét a hat elleni játékunkkal, a vendégek bátran és felszabadultan iparkodtak. Az akadémisták végül nem tudták nyílttá tenni a csatát, lévén, Heiczinger Zsolték egymásért is hajtottak – mindenki beletett valamit a közösbe (21-27).

A tizenegy győzelemmel, három döntetlennel és nyolc vereséggel az ötödik helyen álló bakonyiak folytatnák a tavaszi pontgyűjtésüket, már csak azért is, mert eszük ágában sincs alászállni a középmezőny elejéről. Etekintetben aligha lesz könnyű dolguk, mert a NEKA az előző három fellépését megnyerte, igaz, így is „csak” nyolcadikak (…tizenegy–egy–tízes mérleggel). – Szeretnénk megszakítani a diadalsorozatukat, vagyis sikerrel vennénk az újabb akadályt – mondta Vágó-mester.

A kézilabdázói szívós munkával kifognák a szelet a balatonbogláriak vitorlájából, egyúttal tovább erősítenék a szellemet a keretben. A sorsuk a saját kezükben van, tudják, hogy izgalmas és fordulatos csatára van kilátás. A védekezés lehet a siker kulcsa, tehát a NEKA játékosainak nem szabad helyet hagyni, míg a másik oldalon sok szituációt nem lehet büntetlenül kihagyni. Ha a szurkolóik elégedetten térnek haza, nagy baj nem lehet. Szmetán Péterék pedig nem akarnak csalódást okozni a híveiknek…