Egyre élesebbek

Abba a kerékvágásba került a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoportban, amire a felkészítőik mindig is vágytak, sportolóink a nagyszünet után tankönyvbe illő pontossággal csinálták meg azt, amit elterveztek.

Mivel az ötödik pozícióban álló hazaiak nem akartak csalódást okozni a híveiknek, előzetesen azt fundálták ki, hogy a lefújásig kifogják a szelet a legutóbbi három fellépésüket megnyert tópartiak vitorlájából. Fogadkozások ide, vagy oda, az első félidőben az eredmény után futottak, mentségükre szóljon, hogy Haszilló Gergő betegen vállalta a játékot, Hári Levente pedig – az első hírek szerint nem súlyos – bokasérülést szenvedett (1-3; 5-8). Mindezek megzavarták a takaréklángon égett együttesünket, amely védekezésben nem találta az ellenféllel szembeni távolságot, s alulmaradt az egy-egyezésekben is (6-10). A mieinknek a megingásaik dacára rendre sikerült egalizálniuk az állást, ám a sorokat csak a fordulást követően tudták rendezni (14-14). A NEKA-nál korábban négy évet lehúzott Vágó-mester az első játékrész után próbálta felrázni az övéit, akiktől szigorúbb védekezést és gyorsabb támadásokat kért. Szavai meghallgatásra leltek: a tanítványai gondoskodtak arról, hogy a nyolcadik helyezett egy ideig még az öltözőben maradjon. A találkozó során először vezetéshez jutottak (18-17), majd az addiginál bátrabban és összeszedettebben kézilabdáztak. Miközben mindenki igyekezett meghálálni a bizalmat, pompás egyéni teljesítményeket láthattak a nézők (22-18). A felszabadult és önfeledt produkciónak aztán meg is lett a hozadéka, később csak egy csapat volt a pályán, a veszprémiekbe mintha beleívódott volna, hogy mit kell tenniük (28-20). A temérdek kapufájuk mellett a végén is nagy hatékonysággal dolgoztak, így miként ígérték: kellemetlen perceket szereztek a balatonbogláriaknak (32-24). – A második harminc percben öröm volt nézni a társaságot, szépen, okosan és magabiztosan játszottak, hovatovább leiskolázták az ellent – mondta az egykori extraklasszis Éles József, aki napjainkban a sportkört működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

-

Vágó Attila: A legjobban annak örülök, hogy együtt van a csapat, jó a hangulat körülöttünk, ennek okán a bajnokságból hátralévő három fordulót is szeretnénk sikerrel abszolválni.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Nemzeti Kézilabda Akadémia 33-26 (14-15)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

Veszprém: Andorka – Szmetán P. 2, Haszilló 2, Éles 9, Heiczinger 2, Bartha 9, Hári. Csere: Csiki (kapus), Füleki, Tóth M. 2, Lovas, Bugyáki 4, Melnyicsuk 3, Árpási, Bendicsek, Kreisz.
Vezetőedző: Vágó Attila.