Egy–null, ide…

Megdolgozott, ám leginkább vért izzadt a sikerért a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a felsőházi rájátszás negyeddöntőjének első mérkőzésén, a csúcsformájuktól messze pattogtatott kosárlabdázóink ily’ módon előnybe kerültek a két diadalig tartó párharcban.


Képgaléria a cikk végén

Az NB I/B Piros-csoport második és hetedik helyezettjének összecsapásán a vendégek ismét nehéz feladat elé állították a hazai pálya előnyét élvező bakonyiakat, akik az alapszakaszban oda-vissza elpáholták a Pest-megyeieket. Ahogy a felek egymás elleni találkozóinak alkalmával, a továbbjutásban reménykedő egyetemisták játékában akadtak kritikus periódusok, s mert képtelenek voltak megnyugodni, az ellenfél – miként októberben és februárban – megint rágós falatnak bizonyult. Szerencsére a mieink a hajrában újra igazolták, hogy helyén van a szívük. A szurkolók kiváltképp a végeredménynek örülhettek, lévén, a vetélytárs végig ott lihegett a helyi kedvencek nyakán. A párosítás második felvonására április 29-én (vasárnap, 17 óra) kerül sor, Nagykőrösön.

Mérész Csaba: Beigazolódtak a korábbi szavaim, miszerint itt, a „túlórában” már nincsenek könnyű riválisok. Túlizgultuk a csatát, azonban minden hátrányból visszajöttünk, bizonyítván, hogy van tartásunk.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Nagykőrösi Sólymok KE 68-67 (16-23, 24-15, 17-20, 11-9)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Kovács, Horváth, Szalai.

Veszprém: Helmeczi 7, Lógár 3, Kovács Soma 11/6, Pavlovic 14, Körtélyesi 8/6. Csere: Schéda 10/9, Simon L. 4, Hegedűs 11/9, Schmitz. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Nagykőrös: Lakosa Á. 9, Molnár 19/6, Fehér, Tóth 6, Dobos 14. Csere: Kovács Sándor 10/6, Candido 9, Szablics, Kónya, Petrás. Vezetőedző: Lakosa Zsolt.

7

Képgaléria