Jól végezték a dolgukat

Miután folytatta a remek tavaszi szériáját a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoportban, tovább javított a mérlegén; ehhez nem kellett más, mint kihasználni a sereghajtó hibáit.

Noha tegnap a másodosztályú tabella tizennegyedik helyezettje fogadta az ötödiket, a győzelemre esélyesebb mieink esetében nem beszélhettünk elbizakodottságról, más kérdés, hogy a fiataljaink valahol belül érezhették: az ellenfél leginkább „csak” megnehezíteni tudja a dolgukat. A siker reményében útnak indult vendégek már a mérkőzés elején kézben tartották az irányítást (0-3), s mert a pompás napot kifogott, illetve gólokat szerzett Andorka-kapus és a védőfal jól megértette egymást, a huszonharmadik percre tekintélyes előnyt harcoltak ki maguknak (4-10). Az eltérés főként annak volt köszönhető, hogy sportolóink tisztában voltak azzal, hogy a védekezésük most is meghatározhatja az előadásuk képét (6-12). Az egységesebb és jó formában lévő veszprémiek a nagyszünetet követően, a komolyabbnak mondható különbség következtében már nem voltak oly’ pontosak, nem mindig szolgáltak fényes helyzetkihasználással (12-16). Ha kicsivel jobban koncentrálnak, akár tízgólos differenciára is szert tehetnek, de egy kicsi „korlát” rendre ott volt a játékukban (14-21). Persze a sikerük egy pillanatig sem forgott veszélyben, a hazaiak nyitott védekezésére is megtalálták az ellenszert (19-25). A diadalittasan hazatért csapat hívei most már arra apellálnak, hogy a kedvencek a hátralévő két fordulóban nem térnek le a helyes útról – Éles Benedekék előbb odahaza a kilencedik Százhalombattai KE-vel, majd az idényzárón, idegenben az utolsó előtti Grundfos Tatabánya KC U20-szal is elbánnak.

Vágó Attila: Komolyan vettük az utolsó helyezett elleni találkozót, így magabiztos győzelemnek örülhettünk, mi több, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Most is igazolódott, hogy a kötelező feladatokat nem is annyira könnyű megszerezni, ám Andorka Gábor a védéseivel tartást adott, míg Tóth Márton a kiszolgálásával fazont szabott a gárdának.

Csurgói KK U20 - Veszprémi Kézilabda Kft. 20-28 (8-14)

Csurgó, 100 néző. Vezette: Horváth, Simó.

Veszprém: Andorka 2 – Szmetán P. 2, Haszilló 4, Éles 5, Bugyáki 3, Bartha 1, Melnyicsuk 1. Csere: Csiki (kapus), Tóth M. 4, Füleki, Heiczinger 3, Kreisz 2, Bendicsek 1, Lovas. Vezetőedző: Vágó Attila.