4 nap 2 verseny 13 érem

A Mountain Bike sport olimpiai szakágában, a Cross-countryban azaz XCO-ban az utánpótlás korú versenyzőknek már a második fordulót, míg a felnőtteknek az első fordulót rendezték meg, a nagykanizsai Csónakázó-tó melletti Bike Park kifejezetten erre a szakágra épített pályáján, április utolsó hétvégéjén.

http://www.hajraveszprem.hu/documents/cikkek/lead_kepek/2018/05/03/6846.jpg

A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team 18 fős csapata 5 érmet szerzett ezen a hétvégén, pedig a szokatlanul meleg időjárás nem volt a segítségükre. A legfényesebb érmet az U17-es lányoknál Bokros Csengének, míg a szintén U17-es fiúknál Baranyi Áronnak akasztották a nyakába. Csenge előző nap egy osztrák versenyen még a sárral küzdött, ahol inkább a technikára vigyázott, mivel a nagykanizsai még válogató versenye az augusztusi Európa bajnokságnak. A hétvégi eredményével, az ifik között már bebiztosította magát a válogatott keretébe.


Kiss Ádám

A munka ünnepén a népszerű balatonfüredi mountain bike maratont „tekerték meg” a veszprémi fiatalok, amit edzőversenynek szántak, még akkor is, ha az ország minden tájáról érkeztek nagyobb csapatok versenyzői is. És ha már elmentek, mindjárt 4 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot hoztak haza korcsoportjaikban. Ám ami az érmek számától is nagyobb eredmény, hogy a rövidebb, 25 km-es távon a nőknél az U17-es Bokros Csenge, a férfiaknál az U19-es Fülöp Ádám a felnőtt versenyzőket legyőzve végeztek az abszolút első helyeken is.

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook