Minden jó, ha vége jó

Negyedik helyen zárt a Veszprémi Kézilabda Kft. a liga másodosztályában – csapatunk az évadzáró első félidejében visszafogott támadójátékkal szolgált, ám később már tudta, hogy mi vezet sikerre.

A mieink nem a legjobb előjelekkel várták a pontvadászat utolsó fellépését, ugyanis a közelmúltban mindkét hálóőrük megsérült, a bokáját fájlalt Andorka Gábor Nagy Gábor masszőrnek köszönhetően tudta vállalni a játékot, de a vállával bajlódott Csíki Barnabás helyett Gombkötő Roland került be a jegyzőkönyvbe (…a húszéves „portás” a nagyszünet után jó teljesítményt nyújtott). Noha a vendégek nem bízták el magukat az utolsó előtti helyezett otthonában – komolyan vették az összecsapást –, a hazaiak kezdtek jobban (3-2). Hamarosan Szmetán Péterék is eszméltek, mondván, ennél hatékonyabban kell pörögniük, meg is mutatták hát, hogy az addiginál többet tudnak (6-6). Ugyan túltették magukat a döcögős időszakon, ám az első harminc percben így is kaptak buta és balszerencsés, összességében elkerülhető gólokat (7-9). A fordulást követően megnyugodtak, próbálták kevés gólon tartani a szerény képességű ellenfelet, ami sikerült, mert mentálisan is többet nyújtottak (10-14). Nem hagytak esélyt a riválisnak, kontrollálták az eseményeket, s mind jobb játékkal örvendeztették meg a szakmai stábot (15-20). Ezután megrázták magukat, nagy szívvel kézilabdázva iskolajátékot mutattak be: zsinórban nyolc találatot szereztek, miközben a védőfalukban nem szünetelt a kommunikáció (15-28). Ekkor már csak egy csapat volt a pályán, Tóth Mártonék bátor és ötletes megoldásokkal rukkoltak elő – vitte őket a lendület, ráadásul a végére sem fogyott el az erejük (18-31).

Vágó Attila: Örülök a diadalnak, s annak is, hogy mindenkinek szerepet adhattam, így a sorainkból nemsokára búcsúzóknak is. Gratulálok a srácoknak a bajnoki helyezéshez. A következő idény vízválasztó lehet a csapat életében, mert bennük van az a bizonyos iksz.

Grundfos Tatabánya KC U20 - Veszprémi Kézilabda Kft. 20-33 (10-13)

Tatabánya, 100 néző. Vezette: Bátori, Szécsi.

Veszprém: Andorka – Szmetán P. 2, Haszilló 1, Éles 6 (2), Heiczinger 2, Bartha 1, Hári 4. Csere: Gombkötő (kapus), Füleki, Tóth M. 6, Árpási 3 (1), Bugyáki, Melnyicsuk 3, Kreisz, Bendicsek 1, Lovas 4 (1). Vezetőedző: Vágó Attila.