Öt játékos érkezését jelentette be az FTC női kézilabdacsapata

A montenegrói Bobana Klikovac és Djurdjina Malovic, valamint Klivinyi Kinga, Szemerey Zsófia és Farkas Kata a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a magyar válogatott balátlövő, Klivinyi az Érd csapatától érkezett, és márciusi vállműtéte óta a Ferencváros orvosi, illetve rehabilitációs stábjának felügyelete alatt készül a visszatérésre.

A kapus Szemerey Zsófia a Siófok, a balkezes átlövő, Farkas Kata pedig a Békéscsaba együttesétől igazol a fővárosba.

A montenegrói válogatott Malovic eddig csak hazájában kézilabdázott, az utóbbi három idényben a Buducnost Podgoricát erősítette. A 22 éves balkezes átlövő 29 alkalommal volt eredményes a Bajnokok Ligája előző idényében.


Fotó: MKSZ

Az ugyancsak montenegrói válogatott Klikovac - aki korábban kézilabdázott a Debrecen és az Alba Fehérvár színeiben is - friss EHF Kupa-győztesként lesz az FTC játékosa, ugyanis a román SCM Craiova együttesét hagyta el. A 22 éves beállónak a bajnokság utolsó fordulójában súlyosan megsérült a térde, ezért hosszú kihagyás vár rá.

A jelenlegi keret tagjai közül Szikora Melinda egy plusz egy, Kovacsics Anikó, Hornyák Dóra és a holland Danick Snelder pedig két-két évvel meghosszabbította szerződését.

A távozók közül a holland Laura van der Heijden a német Bietigheim együttesében folytatja, a montenegrói Marija Jovanovic visszavonul, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára pedig családalapítás miatt átmenetileg szünetelteti a játékot.

Az FTC a legutóbbi szezonban a bajnokságban ezüst-, a Magyar Kupában bronzérmes lett, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőig jutott.