Sterbik Árpád titkolta betegségét a Final Four előtt

Alig több mint húsz percet védett Sterbik Árpád, a címvédő Vardar Szkopje kapusa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-Final Four elődöntőjében. A következő szezonban a Veszprémet erősítő hálóőr elárulta, mi volt gyenge formájának és ebből következő mellőzésének oka.

A Vardar Szkopje címvédőként a negyedik helyen végzett a kölni négyes döntőben. A vajdasági Sterbik a szombati, a későbbi győztes Montpellier ellen elvesztett elődöntőben mindössze húsz perc játéklehetőséget kapott, a vasárnapi, PSG ellen elvesztett bronzmeccset pedig a kispadról nézte végig.

A Final Four előtt a BL legjobb kapusának választott Sterbik az SzPress Hírszolgálatnak elárulta, nem verte nagy dobra, de több problémája is volt a kölni hétvége előtt.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

„A Final Four előtt volt tíz pocsék napom, hol ez fájt, hol az, és valami kórságot is elkaptam. A sok kis gond összeadódva oda vezetett, hogy tíz napig alig edzettem. Nagyon nem voltam rendben. A problémáimat nem kommunikáltam, nem lett volna jó, ha az ellenfelek tudomást szereznek a vergődésemről. Más játékosok is így szoktak tenni, ha egy fontos – a legfontosabb - torna előtt nem érzik magukat fényesen. Az edzőnk persze képben volt, de az utolsó pillanatig velem együtt azt remélte, hogy csak összekapom magamat, ha meg nem, akkor segít a rutinom. Ez most nem jött össze, a sors más forgatókönyvet írt nekem és a csapatomnak” – nyilatkozta a 38 éves kézis.

A spanyol válogatottal Európa-bajnoki címvédő Sterbik szerint szerint a Final Fourban nem a szkopjeiek akarásával és lelkesedésével volt baj, hanem azzal, hogy ezúttal a Montpellier készült fel legjobban a kétmenetes küzdelemre. „Kiéhezett farkasként érkeztek Kölnbe, és fel is falták mindkét ellenfelüket. Velünk nagyon nehezen boldogultak, a Nantes elleni döntőben viszont egy pillanatig sem volt kétséges a győzelmük. A Vardar a döntőig vezető úton szépen menetelt, csak a pontot nem tudta feltenni az i-re.”

A kapus hozzátette, jelenleg a költözés köti le a figyelmét. „Éppen segítségre várok a költözködésemhez, hogy mielőbb be tudjak rendezkedni a veszprémi lakásomban.”

Sterbik Árpád kétéves szerződést kötött a Veszprémmel, a kontraktus 2018. július 1-től 2020. június 30-ig szól.