Érem nélkül

Negyedik helyen végzett a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a másodosztályú kosárlabda-bajnokságban, miután a felsőházi play-off harmadik helyéért kiírt párharc második felvonását – hazai környezetben, kiváltképp a hullámzó dobóteljesítménye okán – elvesztette.

A mieink úgy kezdték a két diadalig tartó bronzcsata újabb fellépését, mint akik tényleg megragadnák az utolsó lehetőséget. A „festékben” villogott Nebojsa Pavlovic, illetve a lepattanókat szorgosan gyűjtött Körtélyesi Gergely révén hibázásra kényszerítették az ellenfelet, ám a nyitó negyed második felétől már fej-fej mellett haladtak a felek. A csapatok a folytatásban is becsülettel gyűrték egymást, igaz, nem égtek oly’ magas hőfokon, mintha az aranyéremért harcoltak volna.

Rendre a – sípmesterek jóindulatát is élvező – vendégeknél volt az előny, ám a hazaiak időről-időre összekapták magukat és visszakapaszkodtak. Balázs Bodó a fiatal kora ellenére igazán kitett magáért, rutinos rókákat megszégyenítően szerezte a pontjait, más kérdés, hogy a rivális mindig sikeresen visszaverte a lefújásig tizenhárom büntetőt elpuskázott veszprémiek feltámadásait.

A nagyszünet után a helyi kedvencek csak futottak az eredmény után, tíz pont fölé hízott a nagyobb elánnal küzdött OSE előnye, érezhető volt, hogy Zsíros Péterék le akarják zárni a viadalt. Közben Helmeczi András és Simon László is kipontozódott, ezzel a temérdek személyi hibát kapott alapszakasz-második még nehezebb helyzetbe kormányozta magát.

A záró etapban aztán Kovács Soma megmutatta, hogy miként kell távolról célozni, viszont a bravúros triplái révén is csak bajosan jöttek közelebb a vetélytárshoz. A Hoya-mezesek – a szurkolóik fergeteges bíztatása közepette – a végén megtáltosodtak, a jelentős hátrányukban úgy iparkodtak, mint akik az életben maradásukért küzdenek, ám hiába voltak ott a másik oldal nyakán, mint utóbb kiderült: későn nyitották meg a hajrájukat. Ennek tudható be, hogy – bár az első találkozóhoz képest sokat javultak, de – nem tudták átlépni a saját árnyékukat; az „oroszlánok” pedig kettő–nullával behúzták a párharcot.

Mérész Csaba: Gratulálok az oroszlányiaknak a bronzérmükhöz, míg a tanítványaimnak a teljes szezonban mutatott teljesítményükhöz. Egyúttal köszönettel tartozunk a szimpatizánsainknak is, az évadbeli szurkolásukért.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém - Oroszlányi SE Lions 79-81 (17-17, 18-25, 18-24, 26-15)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Jakab, Menyhárt, Pécsi.

Veszprém: Simon L. 3, Helmeczi 3, Lógár 4, Pavlovic 16, Körtélyesi 13. Csere: Schéda 5/3, Kovács S. 18/12, Bodó 16, Schmitz 1. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Oroszlány: Illés 11/3, Kovács G. 11/3, Kiss K. 10/6, Zsíros 19/3, Spagnolo 6. Csere: Madár 5/3, Sömenek 7/3, Kiss Á. 9, Bödör 3. Vezetőedző: Vavra András.

Képgaléria