A Veszprém is ott lesz a BL főtábláján

A Telekom Veszprém is szerepelhet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján az európai szövetség (EHF) hétfői döntése szerint.

A BL mezőnyét az EHF végrehajtó bizottságának hétfői, glasgow-i ülésén véglegesítették.

Az NB I-ben ezüstérmes Telekom Veszprém a csoportkörben az erősebb ágon szerepelhet, ahogyan az alanyi jogon induló bajnok MOL-Pick Szeged, valamint a többi között a Montpellier HB és a HBC Nantes, az idei BL-döntő két francia résztvevője.

Az már korábban biztossá vált, hogy a nőknél a bajnok Győri Audi ETO és az ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria is a főtáblán szerepelhet.

A csoportok sorsolására jövő pénteken kerül sor Bécsben.

A FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA MEZŐNYE

A ÉS B CSOPORT:  Paris Saint-Germain (francia), Vardar (macedón), Kielce (lengyel), Mol-Pick Szeged, Flensburg (német), Barcelona (spanyol), Skjern (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), PPD Zagreb (horvát), Motor Zaporozsje (ukrán), Kristianstad (svéd), Celje (szlovén), Rhein-Neckar Löwen (német), Telekom Veszprém, Nantes (francia), Montpellier (francia)

C ÉS D CSOPORT: Ademar Leon (spanyol), Sporting (portugál), Elverum (norvég), Besiktas (török), Thun (svájci), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Dinamo Bucuresti (román), Tatran Presov (szlovák), Riihimäen Cocks (finn), Wisla Plock (lengyel), Silkeborg (dán), Metalurg (macedón)