Felkaroltuk a versenyt

A hagyományokhoz hűen az idén is megrendezik a dr. Papp Pál-Csermák József kalapácsvető versenyt Tapolcán, amelynek lebonyolításában ezúttal egyesületünk a korábbiaknál is komolyabb részt vállal.

- A klubunk szakmailag és anyagilag is igyekszik támogatni a tapolcaiakat, amire kiváló lehetőség ez a viadal – kezdte Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója. - Felkaroltuk a versenyt, a szervezésből, a lebonyolításból, a pálya előkészítéséből, az adminisztrációból is sok feladatot átvállaltunk, és felmerülő költségek egy részét is mi vállaltuk magunkra. Ki kell emelnem Szabóné Harlai Katalin munkáját, aki évtizedek óta a szívén viseli az emlékverseny sorsát, az operatív munkából a legtöbb feladatot vállalta.

Németh Attila kifejtette, korlátozott infrastrukturális lehetőségek között is kiváló szakmai munka folyik Tapolcán Bakler Zoltán és Csapó Mónika edzők vezetésével. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy az elmúlt években több fiatal tehetség került át Veszprémbe. Péringer Márk diszkoszvető az egyik, aki az ifjúsági Európa-bajnokságon döntőbe jutott, így kivívta a részvételt az argentínai ifjúsági olimpiára is.

http://vedac.hu/data/image/660x1000/2018/08/16/kalapacsv2.jpg

- Az olimpiai bajnokok nevét viselő rendezvény házigazdája természetesen továbbra is Tapolca marad. Örömteli, hogy a helyi önkormányzattal milyen konstruktívan tudunk együtt dolgozni – hangsúlyozta Németh Attila.

A viadal szombaton 8.45 órakor a gyermek, serdülő és újonc korosztály versenyeivel kezdődik. 156 nevezés érkezett a versenyre, köztük szlovén versenyzőké is, és természetesen a VEDAC is nagy létszámban képviseli városunkat.

A szokásoknak megfelelően az elhunytak családtagjai, az önkormányzat képviselői, a szervezők, a klubok vezetői 9 órától megkoszorúzzák dr. Papp Pál ás Csermák József emléktábláit.

Az ifjúsági korosztály 13 órakor kezdi meg a küzdelmeket a Horváth László emlékének ajánlott versenyen. A női junior ligában résztvevők 15 órától lépnek dobókörbe. A névadók emlékversenye 16.30 órakor veszi kezdetét a felnőtt korosztály dobásaival. Az ünnepélyes eredményhirdetést pedig 18.30 órakor tartják.