Sterbik vezérletével megvan az első BL-győzelem

Végig kiélezett mérkőzésen, keményen harcolva nyert a Telekom Veszprém a szezon első Bajnokok Ligája összecsapásán 29:27-re a lengyel PGE Vive Kielce ellen.

A hét mérkőzésén kimaradt a hazaiak keretéből a még mindig sérült Gasper Marguc, de nem lépett pályára William Accambray, Iman Jamali és Ligetvári Patrik sem. Bár nevezve volt Dejan Manaszkov, Andreas Nilsson és Kentin Mahé is, végül ők sem játszhattak egy percet sem, kisebb sérülés illetve betegség miatt.

http://hajraveszprem.hu/documents/cikkek/kepgaleria/images/2018/09/15/18340.jpg
Képgaléria a cikk végén

Nehezen akarózott beindulni a mérkőzés, a harmadik percben esett a meccs első gólja. Janc Blaz hétméteresét jegyezhettük fel először, erre duplázott rá Borut Mackovsek. A lengyelek ekkor még vissza tudták venni a vezetést Alex Dujshebaev és Krzysztof Lijewski révén (8. perc 2-3).

A folytatásban a jó védekezésnek, és Sterbik Árpádnak, köszönhetően megtartotta a labdákat a Telekom, amikből aztán Dragan Gajic tudott indulni és gólt szerezni. A mérkőzés derekára sikerült kétgólos előnyre szert tenniük a hazaiaknak, amit a kemény védekezéssel és a világ legjobb kézilabdajátékosának is megválasztott Sterbikkel tovább tudtak növelni a 24. percig. A lengyelek rámenős támadójátéka meghozta a gyümölcsét, a félidőre egy gólra olvadt a vendégek hátránya.

http://hajraveszprem.hu/documents/cikkek/lead_kepek/2018/09/15/7098.jpg

A fordulást követően bár a 36. percben már újra háromgólos volt a differencia a hazaiak javára (19-16), sőt a 42. percben néggyel is vezettek (22-18), a kevésbé hatékony veszprémi támadások és sikeres lengyel attakok következtében az 53. percre más újfent csak egy gól választotta el a két gárdát.

A kiélezett végjátékban sok volt a hiba, a bakonyiak nem tudták lerázni magukról a lengyeleket, olyannyira, hogy a korábbi BL-győztesnek labdája is lett volna a döntetlenre, technikai hibát ejtettek, így a Telekom támadhatott. Az utolsó percek leginkább Lékai Mátéról szóltak, aki előbb eladta a labdát, de két találatával végül győzelemhez segítette csapatát, és 29-27-re nyert a vendéglátó.

http://hajraveszprem.hu/documents/cikkek/kepgaleria/images/2018/09/15/18344.jpg

A mezőny legeredményesebb játékosa a lengyelek Európa-bajnok spanyol irányítója, Alex Dujshebaev lett tíz góllal, a meccs legjobbjának pedig Sterbik Árpádot választották.

Szombaton a Veszprém csoportjában a tavalyi és az idei BL-győztes találkozott: a nyáron némileg meggyengült macedón Vardar Szkopje meglepetésre 27-24-re győzött a francia Montpellier HB otthonában.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Elégedett vagyok a csapatommal, megszereztük a két pontot, amit szerettünk volna. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, mert sok a sérült a lengyeleknél, ezért nehéz volt analizálni a játékukat, hiszen az előszezon keretéből készültünk, így voltak meglepetések is. Agresszívabb védekezést vártunk, és támadásban pedig a két balkezes volt az újdonság. Sterbik Árpád és a védekezésünk kitűnően működött. Vétettünk ugyan pár hibát, de összességében nagyszerű játékot játszottunk.

Manuel Strlek: Tudtuk, hogy nagyon jó a Kielce, keményen fog küzdeni. Különleges meccs volt ez nekem, hiszen az új csapatommal játszottam a régi csapatom ellen, de tökéletesen zárult, hiszen nyertünk. Köszönöm a hazai és a vendégszurkolóknak, hogy végig támogatták a csapatukat, ahogy mondtam, ez egy különleges mérkőzés volt számomra. A legfontosabb, hogy megszereztük ezt a két pontot, dolgozunk tovább, hogy megnyerjük a többi mérkőzésünket is.

Talant Dujshebaev: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mindent megtettünk a győzelemért. A mai napon Sterbik Árpád, ahogy mindig, a legjobb volt a világon, ő jelentette a mai találkozón a különbséget. Kicsit nehéz volt feldolgozni, hogy a végén eladtuk a labdát, amikor a döntetlenért mehettünk, de dolgozunk tovább, hogy a többi mérkőzésen nyerni tudjunk.

Blaz Janc: A legnagyobb különbség Sterbik Árpád volt ma, sok problémánk volt ma a sérülések miatt, de úgy érzem, végig küzdöttünk, amiért gratulálok a csapatomnak. Ez volt az első mérkőzés, de tovább dolgozunk és készülünk a következő mérkőzésre.

Telekom Veszprém - PGE Vive Kielce 29:27 (14:13)

Veszprém, 5000 néző, vezette: Andrei Gousko, Siarhei Repkin (fehéroroszok)

Veszprém: Sterbik Árpád - Dragan Gajic 6/2, Nagy László 4, Blaz Blagotinsek, Borut Mackovsek 4,  Mirsad Terzic, Manuel Strlek 5, csere: Mikler Roland (kapus), René Toft Hansen 1, Momir Ilic 2, Kent Robin Tönnesen, Petar Nenadic 3, Lékai Máté 4
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Kielce: Vladimir Cupara - Blaz Janc 4/2, Krzysztof Lijewski 1, Alex Dujshebaev 10/2, Artsem Karalek 3,  Michal Jurecki 1, Mateusz Jachlewski 2, csere: Filip Ivic (kapus), Akizu Aguinagalde, Arkadiusz Moryto 1, Perez Fernandez 3, Daniel Dujshebaev 2
Vezetőedző: Talant Dujshebaev

Hétméteresek: 2/2 ill. 6/4
Kiállítások: 10 perc, ill. 6 perc

Telekom Veszprém - PGE Vive Kielce

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook