Ennél több kell…

A bajnoki nyitány igazolta, hogy a Veszprémi Kézilabda Kft. még nincs igazán jó formában – továbbfejlődésre „ítéltetett” –, emiatt az összeszedettebbnek és érettebbnek tűnt vetélytársa két vállra fektette.

A női BL-győztes Győri Audi ETO KC hazai fellépése után mintegy ezer sportbarát döntött úgy, hogy a helyi csarnokban megtekinti a Rába-parti város hajdan szebb napokat látott férficsapatának első évadbeli derbijét az NB I/B Nyugati-csoportban. Noha a vendégek készültek az impozáns létesítmény atmoszférájára (…múlt héten a Veszprém Arénában is gyakoroltak), megilletődötten kezdtek, a legutóbb ezüstéremig masírozott, s gyorsabb kisalföldiek hamarabb kaptak lábra (3-1). A mieink persze tudták, hogy a rajton nem lesz könnyű dolguk, ám ijedtükben annyi hibát vétettek, hogy képtelenek voltak ritmusra lelni, a találkozó a hazaiak szája íze szerint alakult (7-3). A különbség egy ideig nem változott (10-6), aztán a bakonyiak a nagyszünet előtt szép dolgokat kezdtek el produkálni, és egyenrangú ellenfélnek bizonyultak (10-10). Az Iváncsik Tamással felálló másik oldal a fordulás után megint állva hagyta a Vágó-tanítványokat, akik szinte minden poszton és szituációban pontatlanok voltak (16-11). Több ziccer és büntető maradt ki, a játékot irányító győriek pedig köszönték ezt: kihasználták a gárdánk újabb rövidzárlatát (20-12). A folytatásban már csak az eltérés mértéke volt kérdéses (22-15), a dobogóra pályázó rivális kihasználta a lehetőségeit, így esély sem volt arra, amit a veszprémiek tavasszal véghezvittek, vagyis, hogy óriási meglepetésre győzzenek Győrben.

Vágó Attila: Az első félidőben elfogadhatóan védekeztünk, az erőnkből lerohanás-gólokra is futotta, a második harminc percben viszont saját magunkat vertük meg. Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, ha azok felét belőjük, sokkal szorosabb lehetett volna az eredmény. Sajnos nem játszottunk jól, hétvégén otthon szeretnénk javítani.

Agrofeed ETO SZESE - Veszprémi Kézilabda Kft. 25-19 (11-10)

Győr, 1000 néző. Vezette: Horváth, Simó.

Veszprém: Holló – Szmetán P., Kristóf, Éles 5, Heiczinger 1, Bartha 3, Hári 2. Csere: Nagy B. (kapus), Füleki, Bárdos 3, Tóth M., Gyene 3, Szeitl 2, Szöllőskei, Bugyáki, Somogyi. Vezetőedző: Vágó Attila.