Méltó emlék a mesternek

Remek kezdeményezés mellé áll ismét egyesületünk. Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Pápai Atlétikai Club (PAC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) az egykori kiváló edző előtt tisztelegve, a Kis Károly emlékversenyt.

- Jelenleg a pápai klub nem rendelkezik olyan infrastrukturális feltételekkel, amely lehetővé tenné egy ilyen nagyszabású verseny lebonyolítását. Épp ezért, amikor a pápai vezetők megkerestek minket, örömmel álltunk az ügy mellé, annál is inkább, mivel személyes, jó kapcsolatot ápoltunk Kis Károllyal. Többek között ő fedezte fel egyik legkiválóbb kalapácsvetőnket, Orbán Évát is – kezdte Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.

Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestereként, a PAC elnökségi tagjaként, valamint Kis Károly egykori tanítványaként ugyancsak támogatta a kezdeményezést és példaértékűnek nevezte a két Veszprém megyei egyesület összefogását.

- Karcsi bácsi igazi példakép volt. Megmutatta nekünk, hogy mostoha körülmények között kellő elszántsággal, következetességgel és hittel mennyi mindent lehet elérni. Ezt a mentalitást szeretnénk megőrizni, erről is szól majd ez a verseny – fogalmazott.

Orbán Éva magyar csúcstartó kalapácsvető, háromszoros olimpikon, a pápai sportkörben kezdte pályafutását.

- Először futottam, de aztán Karcsi bácsi megkérdezte, nem volna-e a kedvem a kalapácsvetéshez. Kipróbáltam és azonnal beleszerettem. Nagyon fontos, meghatározó volt a pápai időszak az életemben, rengeteg élményt, barátot kaptam, a mai napig szívesen járok haza. Kis Karcsi bácsitól is sokat tanultam, amit most edzőként örömmel adok át a gyerekeknek – nyilatkozta Orbán Éva, egykori tanítványa.

A Kis Károly emléknapot szeptember 22-én rendezik meg a veszprémi stadionban. A kalapácsvetés mellett súlylökésben, diszkoszvetésben, gerelyhajtásban és több futószámban is győztest hirdetnek.