Készen állnak az újabb bevetésre

Ha a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém azt az arcát mutatja, amit múlt héten, akkor szeptember huszonegyedikén (péntek, 19 óra) nem lehet gondja a Knipl Kft. Bonyhádi KSE otthonában. Kosárlabdázóink tudják: idegenben mindig nehéz nyerni, ám tőlük ezúttal csak a győzelem fogadható el.

Jól indult sportolóink számára az NB I/B Nyugati-csoport alapszakasza, lévén, az első fordulóban erődemonstrációt tartottak a Nagykőrösi Sólymok KE ellen (117-55). A remekül védekezett, labdákat, majd könnyű kosarakat szerzett Madár Andrásék tetszés szerint növelték az előnyüket, a Vetési gimnázium tornatermének közönsége már az első félidőben büszke volt a harmincpontos „pluszba” került helyi kedvencekre. A felek a fordulás után sem voltak egy súlycsoportban, a hazaiak gyorsak, dinamikusak és kombinatívak voltak, gyakran jártak a nézők kedvében, a vendégek pedig összeomlottak.


Fotó: archív

A leendő rivális a másodosztály nyitányán odahaza kapott ki a MEAFC-Miskolctól (54-79), ám a mieink ezzel együtt sem becsülhetik le a Tömösváry Máté, Jilling László és Somogyfoki Szabolcs nevével fémjelzett csapatot. Nem bizony, mert Bonyhádon sosem könnyű diadalmaskodni (…megesett, hogy nem is sikerült), ráadásul a hazaiak alighanem most is meglepetést akarnak szerezni: szeretnék kiszolgálni a híveiket. Ez a mérkőzés biztosan más lesz, mint a legutóbbi, ám az egyetemisták azon lesznek, hogy az akkor nyújtott teljesítményüket megismételjék. A nyomás egyértelműen a vendégeken lesz, akik egyszerűen nem hibázhatnak (…az ellennek hovatovább nincs veszítenivalója).

Mint megtudtuk: a veszprémiek már nem foglalkoznak a múlttal, igaz, a pozitív dolgokat megtartanák a nagykőrösiekkel vívott összecsapásról. Eszükben sincs hátradőlni, vagy visszavenni a tempóból, most is hasonló koncentráltsággal és ritmusban játszanának, mint minap a királynék városában. Keményen védekeznének, míg a másik térfélen jó döntéseket hoznának. Képesek lehetnek az újabb sikerre, hiszen motiváltak, jó formában vannak, s előre tekintenek. Sok pozitív energia van az együttesen belül, vagyis Körtélyesi Gergelyék mindent kihozhatnak magukból.