Bizakodnak…

Szinte mindegy, hogy hogyan, de nyerne a Veszprémi Kézilabda Kft. szeptember huszonkettedikén (szombat, 13 óra) a Tatai AC vendéglátójaként – még úgy is, hogy nem tartanak ott, ahol valójában szeretnének.

A mieink az NB I/B Nyugati-csoport első fordulójában sajnos tanújelét adták annak, hogy még nincsenek jó formában, az Agrofeed ETO SZESE otthonában temérdek hibát vétettek, csak időnként bizonyultak egyenrangú partnernek (25-19). Mindkét félidő első tíz-tizenöt percében „bealudtak”, a pontatlanságaik miatt nem leltek ritmusra – sok ziccert és büntetőt puskáztak el –, s eközben az ellenfél lábra kapott. Ha lesarkítjuk a történetet, saját magukat verték meg; ami biztos: nem játszottak jól, ennek okán hétvégén óhajtják kiköszörülni a csorbát. – Igyekszünk helyrehozni a Rába-parti botlásunkat, ám tisztában vagyunk azzal, hogy csak akkor diadalmaskodhatunk, ha maximálisan odatesszük magunkat. Legutóbb a taktika begyakorlásával is akadtak gondjaink, a legfontosabb talán az, hogy fejlődjünk és egyre jobbak legyünk – mondták Éles Benedekék. Egyelőre ugyanis nem látszik az a sok munka, amit belefektettek a felkészülésbe…

Amíg a veszprémiek pofont kaptak a kisalföldi megyeszékhelyen, addig a tataiak pozitív élményekkel érkeznek mifelénk. Az együttesük a nyitányon a Tungsram SE-Nagykanizsát múlta felül (23-19), a színeikben az egykori válogatott Harsányi Gergely tíz gólt lőtt. A felek nemrég a Magyar Kupában már összefutottak, akkor a 23-23-as döntetlen az idegenben szerepelt Vágó-tanítványok továbbjutását jelentette. A fiatal keretünkben sajnos benne van a hullámzó teljesítmény, talán az első győzelem lendületet adhatna nekik a folytatáshoz (…nagy szükségük lenne a pontokra). Ehhez mindenben javulniuk kell, mert még nem álltak úgy össze, ahogy azt a szakmai stáb elképzelte. A derbit csak akkor uralhatják, ha a védekezésüket feszesen tartják, míg a támadójátékukat gyorsabbá és gördülékenyebbé teszik. Egyszerűen nem passzolhatnak és lőhetnek oly’ pontatlanul, mint Győrben. Mindenkinek hatékonyabban kell megoldani a feladatát, de ne legyen kétségünk afelől, hogy a Tüzér utcai tornateremben vívandó találkozó így is kemény lesz, a rivális aligha adja olcsón a bőrét.