Ismét kikapott Barcelonában a Veszprém

A Telekom Veszprém három góllal kikapott a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A vendégcsapat keretéből William Accambray, Gasper Marguc és Jamali Iman maradt ki taktikai okokból. Az ellenfélnél ott volt a keretben a Szegedről igazolt brazil Thiagus Petrus.

Az első gólt Nagy László szerezte, aki 12 évig játszott Barcelonában, és a Bajnokok Ligája-győztes együttes csapatkapitánya volt. Találatára az izlandi Aron Palmarsson válaszolt, aki tavaly nyáron, az előző évad első edzése előtt furcsa, azóta is tisztázatlan körülmények között távozott Veszprémből.

A dán játékvezetők a kelleténél és a megszokottnál szigorúbban ítélték meg a szabálytalanságokat, és előszeretettel adtak büntetőt és kiállítást mindkét oldalon.

A katalánok 4-1-re, majd 6-4-re is vezettek, a magyar csapat azonban Dragan Gajic vezérletével fordított. Az első félidő hajrájában gyorsabb és pontosabb volt a Barcelona, a Veszprém többet hibázott, sok labdát eladott, így a szünetben ismét hátrányban volt (17-14).


Fotó: Vörös Dávid

A Sterbik Árpádhoz hasonlóan Európa-bajnok spanyol kapus, Pérez de Vargas gólját a 35. percben érvénytelenítették, mert a labda hozzáért a csarnok tetőszerkezetéhez, így ekkor még nem alakult ki ötgólos különbség a csapatok között. A 39. percben, 22-17-es hazai vezetésnél Ljubomir Vranjes időt kért, de csapatának védekezése nem volt hatékony, amire a Barcelona remekül ráérzett és őrizte előnyét.

A folytatásban mindkét oldalon jól védtek a kapusok, így a különbség nem változott számottevően, a házigazdák magabiztosan és megérdemelten győztek.

A Barcelona legeredményesebb játékosa a dán balátlövő, Casper Mortensen volt hét góllal.

A Veszprém jövő szombaton a macedón Vardar Szkopjét fogadja a BL csoportkörében.

A két csapatnak ez volt a huszadik találkozója az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából öt győzelem, egy döntetlen, és immár 14 vereség. Barcelonában egy KEK- és nyolc BL-meccset játszott a magyar csapat, de mindegyiket elveszítette.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

Ljubomir Vranjes: Úgy gondolom, hogy nem játszottunk rossz meccset, harcoltunk 60 percen át, viszont túl sok könnyelmű hibát vétettünk. Készültünk a Barca védekezésére, de más az, amikor pályára lépsz itt, és megpróbálod megvalósítani a megbeszélteket. Azt akartam, hogy az új játékosok is játszanak, és ebből fakadóan is voltak hibák, mivel nem volt 100%-os a kommunikáció a pályán. Úgy gondolom, hogy habár elveszítettük a meccset, sokat tanultunk belőle. Számomra mint edző számára fontos volt, hogy lássam, még keményebben kell dolgoznunk minden nap azért, hogy egy szinttel feljebb jussunk. Tetszett, ahogy 60 percen át csapatként küzdöttünk, a jövőben erre lehet építeni. Ezt kell folytatnunk, fejlődnünk a játékban, megtartva a küzdőszellemet. Szeretném megköszönni a nagyszerű szurkolóinknak, hogy eljöttek Magyarországról és támogattak minket. Nagyon örültünk nekik, hallottuk őket. Az egész csapat hálás nekik. A Palau szurkolói szintén jó hangulatot teremtettek, mindig jó érzés itt játszani. Talán legközelebb sikerül győznünk itt. Gratulálok a Barcelonának, nagyszerű napjuk volt, remélem mindenki mást is le fognak győzni. Még látjuk egymást!

Dragan Gajic: Jó kézilabdát játszottunk, de több labdát eladtunk, és volt technikai hibáink is. Készültünk a védekezésükre, tudtuk, hogy agresszívak lesznek, és hogy nem engednek túl sok mozgást az átlövőinkenk és az irányítóinknak. Nehéz ellenük játszani, mert amikor nem tudod felvenni a szükséges ritmust, akkor egy kicsit pánikolni kezdesz, és inkább egyedül próbálod megoldani a dolgokat. Gratulálok a Barcának, megérdemelten nyertek ma. Még látjuk egymást Veszprémben, remélem, akkor mi leszünk a boldogabbak.

Xavier Pasqual: Köszönjük a mai mérkőzést, amely egy nagyszerű összecsapás volt mindenki számára. Meg kell, hogy említsem a Veszprém szurkolóit, akik színt hoztak a Palauba. Fantasztikus volt ilyen hangulatba játszani. A mi szurkolóink sokat segítettek nekünk, amelyre szükségünk is volt egy ilyen nehéz meccsen, egy ilyen kiváló ellenféllel szemben. Örülök, hogy a csapatom folyamatosan jó munkát végez. Az 5-1-es védekezésünk nagyon agresszív volt. Jó úton járunk jelen pillanatban, de még dolgoznunk kell néhány hiba kijavításán.

Victor Tomas: Büszke vagyok a csapat által elvégzett munkára. Szerintem mindenki láthatja, hogy élvezzük a játékot. Nagyszerű érzés volt ilyen hangulatban pályára lépni ma a Palauban. Úgy gondolom azzal, hogy képesek vagyunk 6-0, 5-1 és 4-1-1-es felállásban védekezni, valamint 7 játékossal is támadni, nagyon veszélyes csapattá tesz minket. Ma megmutattuk, hogy tudunk 5-1-et védekezni egy olyan kiváló csapat ellen is mint a Veszprém. Örülök az eredménynek és remélem, hogy sok további győzelem követi majd ezt a jövőben.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A csoport: Barcelona (spanyol)-Telekom Veszprém 31-28 (17-14)

A Veszprém gólszerzői: Gajic 9, Nagy L., Mackovsek 4-4, Strlek 3, Mahé, Nenadic, Tönnesen 2-2, Ilic, Lékai 1-1