Aranyérem a váltóbajnokságon

A kiegyensúlyozott hazai mezőnyben egy aranyérmet hoztak haza a VEDAC versenyzői a 2018. évi atlétikai váltófutó bajnokságról.

A váltó ob-nak Szekszárd adott otthont, ahol az újonctól a felnőtt korosztályig mutathatták meg tudásukat a versenyzők. A viadalon végül 13 szakosztály tudott aranyérmet nyerni, köztük a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) Szemán János és Koós-Hutás László által felkészített csapata is.

A fiatalokkal felálló férfi 800-as váltó szépen teljesített, a Miskey Bendegúz, Bertalan Renátó, Rezeli Martin és Barabás Gábor alkotta négyes alig maradt le a dobogóról.

Az ifjúsági korosztályban indított 800-as váltó viszont bajnoki címet szerzett. A Szemán Kittivel, Tóth Eszterrel, Koós Rékával és Torda Csengéval felálló csapat 10:21.50 perc alatt teljesítette a 3200 méteres távot. A bajnoki cím a VEDAC-os lányok mellett Szemán János edző remek taktikai érzékének is köszönhető, aki felismerte a lehetőséget, hogy a serdülő korosztályú csapat az ifik között bajnoki címet szerezhet, így egy korosztállyal feljebb nevezte a csapatot.

Eredmények

Férfi, 4x800:
4. VEDAC (Miskey Bendegúz, Bertalan Renátó, Rezeli Martin, Barabás Gábor) 8:23.30.
Női. Ifjúsági, 4x800:
1. VEDAC (Szemán Kitti, Tóth Eszter, Koós Réka, Torda Csenge) 10:21.50.