Nehéz „szülés” volt…

A második fellépését már megnyerte a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoportban, ehhez főként arra volt szükség, hogy a hazaiaknál a nagyszünet után mindenki hatékonyabban tette a feladatát.

A mieink ott kezdték a másodosztályú találkozót, ahol a múlt heti győri évadnyitón abbahagyták: bár a hatodik percben döntetlent regisztrált az eredményjelző-tábla, később hibák és pontatlanságok jellemezték a produkciójukat (2-6). A védekezésük nem volt az igazi, az ellenfél többször tiszta helyzetből lőhetett, más kérdés, hogy akkortájt a szerencsével sem álltak hadilábon (…a kipattanó labdák gyakran a kezükbe hullottak; 5-8). Mivel a támadások sem voltak gyorsak és gördülékenyek, a Vágó-legénység az első félórában nem tudott ritmusra lelni és szép dolgokat csinálni (7-11). Miközben a kapkodásaikkal addig saját maguknak tették nehézzé a csatát, a félidei eligazítást követően felvették a versenyt a másik oldallal: tíz percen belül kiegyenlítették az állást (14-14). Később újra változott a játék képe: a rivális – akinek a kispadján az ex-fotexes beálló, Sibalin Jakab ült trénerként – magához ragadta a kezdeményezést (15-17), de hiába kapcsoltak rá, a második játékrész felétől összeállt a sérült Éles Benedeket nélkülöző hazaiak hátsó alakzata (…lehet, hogy a karmester a jövő héten már szerepelhet). A csereként beállt Anderlik-kapus a védéseivel tartást adott a társainak, akik a túloldalon remek tempót diktáltak (20-17). A határozottságukkal és az öt–nullás rohamukkal pontot tettek a derbire, a vetélytárs pedig elkészült az erejével (23-19).

Vágó Attila: Helyrehoztuk a Rába-parti botlásunkat, kiköszörültük az akkori csorbát. Most is hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ám a bajnoki utolsó harmadában már öröm volt nézni a társaságot. A győzelem remélhetőleg lendületet ad a srácoknak.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Tatai AC 23-21 (10-14)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Sándor, Szabó.

Veszprém: Holló – Gyene 4, Somogyi 3, Tóth M. 2, Szeitl, Bartha 1, Szőllöskei 3. Csere: Anderlik (kapus), Füleki, Bárdos 5, Kristóf 2, Heiczinger, Szmetán P. 2, Hári 1, Priczel. Vezetőedző: Vágó Attila.