Győzelemmel hangoltak a BL-re

Nem kellett különösebben megerőltetnie magát a Telekom Veszprémnek a magyar bajnokság megyei rangadóján, az utolsó 10 percben hátradőlve, pontatlan játékkal is nyolc góllal verték a Balatonfüredi KSE-t.

A már a hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzésre készülve Ljubomir Vranjes pihenőt adott Dejan Manaszkovnak, Blaz Blagotinseknek, Momir Ilicsnek és Iman Jamalinak is. Bár Nagy László nevezve volt, negyed óránál többet ő sem töltött a pályán a meccs alatt.

http://hajraveszprem.hu/documents/cikkek/lead_kepek/2018/09/25/7118.jpg
Képgaléria a cikk végén

Az álmosan indult összecsapáson a fürediek jutottak előbb szóhoz (7. perc 2-4), de a félidő derekához érve a bajnoki cím visszaszerzésére koncentráló Telekom már hat góllal vezetett (17. perc 11-5). A félidőig emelték is a tétet, nyolcgólos fórral fordultak.

A második játékrész hasonlóan indult az elsőhöz, a vendégek hat gólra csökkentették a hátrányukat, ám a Veszprém is magasabb fokozatba kapcsolt a 39. percben és Lékai valamint Nenadic segédletével 13 (!) gólra elhúztak a fürediektől. A végjátékban aztán sok lett a hiba, a pontatlan passz a Telekomnál, amit a fiatal balaton-partiak ki is használtak, ám a végeredménybe jelentős beleszólásuk már nem volt, a két pontot az utolsó 10 percben mindössze három gólt szerző Veszprém tartotta otthon.

Mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Sokat kellett futnunk, 21 gyors lerohanásunk volt. Szükség volt erre, mert főleg a Vardar ellen szükség lesz az ilyen játékra. Voltak jó pillanataink, de be kell ismernem, hogy inkább a jövőre koncentráltunk és sok hibánk volt leginkább a második félidőben. Tudtuk, hogy a Vardar Skopje nézi majd ezt a mérkőzést, nem akartam sokat mutatni nekik.

Dörnyei Borisz: Az elején álmosan kezdtünk, de aztán uraltuk a mérkőzést. Jó felkészülés volt a hétvégi Bajnokok Ligája fordulóra. A két pont a lényeg.

Csoknyai István: Végig uralta a mérkőzést a Veszprém, nekünk a célunk az volt, hogy ebben a nyolc napban a három mérkőzést úgy játsszuk le, hogy a fiatalok is kapjanak lehetőséget és a feszesség is megmaradjon. Mindenkinek tudtam játék lehetőséget adni, ennek örülök. A végjátékban külön gratuláltam a fiataloknak, mert küzdöttek, éreztük magunkon egy BL résztvevő keménységét, ez a tapasztalat kell a fiataloknak.

Vajda Huba: Tisztesen helytálltunk, úgy érzem. Igyekeztünk minél közelebb kerülni, de az igazi mérkőzést majd hétvégén játsszuk, jó bemelegítés volt.

Telekom Veszprém - Balatonfüredi KSE 32:24 (19:11)

Veszprém, 1600 néző, vezette: Horváth P., Marton B.

Veszprém: Mikler Roland - Dragan Gajic 4/1, Kent Robin Tönnesen 4, Borut Mackovsek 2, René Toft Hansen, Mirsad Terzic 1, Manuel Strlek 5, csere: Andreas Nilsson 4, Nagy László, Lékai Máté 5, Ligetvári Patrik, Wllliam Accambray 1, Petar Nenadic 3, Kentin Mahe 3/1, Dörnyei Borisz
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Balatonfüred: Bősz Dániel - Hornyák Péter, Máthé Dominik 2, Yuri Semenov 2, Petar Topic 3, Szita Zoltán 2, Bóka Bendegúz 2, csere: Andó Adrián (kapus) Vajda Huba 3, Németh Balázs 1, Kancel Ottó, Uelington Ferreira, Artur Karvatski 1, Varga Márton 2, Déber Bence 5, Hornyák Péter 1/1, Németh Alex
Vezetőedző: Csoknyai István

Kiállítások: - ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/2 ill. 4/1.

Telekom Veszprém - Balatonfüredi KSE

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook