Itt az újabb kihívás

Fegyelmezetten és okosan játszana a Veszprémi Kézilabda Kft. szeptember huszonkilencedikén (szombat, 13 óra) a Váci KSE ellenében, miután hazai környezetben próbálna megfelelni az elvárásoknak.

A mieink a második fellépésüket már megnyerték az NB I/B Nyugati-csoportban, hétvégén a Tatai AC-val szemben bizonyultak jobbnak (23-21). Csapatunk produkciójában még akadtak hibák és pontatlanságok, a támadások továbbra sem voltak gyorsak és gördülékenyek, az első félidőben nem is tudtak ritmusra lelni – a kapkodásaikkal saját maguknak tették nehézzé a csatát. A nagyszünet után szerencsére összeállt a védekezésük, mind nagyobb tempót diktáltak, s immár meggyőzőbb előadással kiköszörülték az évadnyitón esett csorbát.


Fotó: archív

A „macerásan” kiharcolt siker remélhetőleg erőt és lendületet kölcsönöz nekik, amire szükségük is lesz, hiszen ezúttal azok a váciak látogatnak a Tüzér utcai tornaterembe, akik a tabellán szintén egy diadallal és egy vereséggel állnak (…a Szigetszentmiklósi KSK otthonában 27-30-ra nyertek, ugyanakkor az Agrofeed ETO SZESE náluk győzött 26-30-ra), ám a játékoskeretük jó nevű sportolókból áll.

Ami talán a legfontosabb: a veszprémieknek szükséges (…és indokolt) javítani a fegyelmezetlenségekből adódó hibáikon – amik a hullámzó teljesítményük hátterében húzódik meg. Mindenkinek hozni kell azt a szintet, amit a szakmai stáb elvár tőle. Egy kemény védőfal biztosan nagy segítséget jelentene, ilyenformán egyszerűbb lenne könnyű gólokat is lőni. A társaság azon is dolgozik, hogy a támadójátékuk tovább fejlődjön, s megvalósítsák az elképzelt taktikát. Még messze vannak a csúcsformától, ezért is indokolt jobban és gólerősebben rohamozniuk. Ha jó napot fognak ki, könnyebben bonthatják meg a rivális falát, továbbá jobb hatásfokkal használhatják ki a helyzeteiket. Ehhez az is kell, hogy mentálisan rendben legyenek.

A mutatott játék még nem az igazi, noha akadtak pozitívumok, amikbe lehet kapaszkodni. Még sok csiszolnivaló van a kézilabdájukban, ám a napokban dicséretesen dolgoztak Bárdos Gergőék. Már csak azért is, mert az itthoni mérkőzéseiket szeretnék hozni…