A magyar női kézilabda-válogatott kikapott Montenegrótól

A magyar női kézilabda-válogatott négy góllal kikapott Montenegró csapatától a szombaton Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen.

A két együttes péntek délután is megmérkőzött egymással Győrben, azt a találkozót a házigazdák 29-25-re megnyerték. Kim Rasmussen szövetségi kapitány több helyen is változtatott a keretben, Schatzl Nadine, Orbán Adrienn, Kiss Éva, Lukács Viktória és Tóth Gabriella szombaton nem kapott szerepet.

A vendégeknél pályára lépett a Kisvárda jobbátlövője, Andrea Klikovac, valamint a Debrecen balátlövője, Jelena Despotovic.

Nem kezdtek rosszul a magyarok (3-2), de azután több mint tíz percig nem találtak a hálóba, így Montenegró együttese átvette a vezetést, és a 23. percben már három gól volt a különbség (6-9). A hazai csapaton támadásban és védekezésben is látszott az összeszokottság hiánya.

  A szünet után sem változott jelentősen a játék képe, a vendégek a 35. percben már néggyel vezettek (11-15), a folytatásban is magabiztosan őrizték előnyüket, és visszavágtak az egy nappal korábbi vereségért. A hatvan perc során mindkét együttes három büntetőt hibázott.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Buducnost Podgorica balátlövője, Djurdjina Jaukovic volt hét góllal.

http://hajraveszprem.hu/documents/cikkek/lead_kepek/2018/09/29/7126.jpg
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnak ez volt az utolsó hazai edzőmeccse a november végén kezdődő kontinenstorna előtt.

"Péntekhez képest egy más arcát mutató ellenféllel találkoztunk, mi pedig megváltoztatott összeállításban léptünk pályára, hiszen mindenkinek szerettem volna lehetőséget adni, hogy megmutassa tudását, így természetesen számos választ is kaptam az Európa-bajnoksággal kapcsolatban" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen.

Hozzátette, ellenfelük folyton megakasztotta a játékukat, és mivel nem tudtak tempót váltani, egy idő után az önbizalmukat is elveszítették.

"Ez is olyan tapasztalat, amiből tanulhatunk, hiszen fel kell készülnünk, hogy esetleg az Eb-n is ilyen riválissal találjuk magunkat szembe" - mondta a dán edző.

Rasmussen kijelentette, a keret híján van nemzetközi szinten válogatott szempontból tapasztalt játékosoknak.

"Ez persze adottság, nem tudunk mit kezdeni ezzel, így kell tovább dolgoznunk, legközelebb novemberben, immár a közvetlen Eb-felkészülés alkalmával" - magyarázta.

 

Eredmény: Magyarország-Montenegró 19-23 (9-11)

A magyar válogatott legeredményesebb játékosai: Kovács A. 5, Háfra 4, Kiss N. 3

 

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook