Így ki lehet kapni

Derekasan küzdött, de mert a Veszprémi Kézilabda Kft. a találkozója jelentős részében hullámzó teljesítményt nyújtott, hétvégén, hazai környezetben háromgólos vereséget volt kénytelen elszenvedni.


Fotó: archív

Miután a bakonyiak mestere, Vágó Attila múlt héten – a gerincproblémái miatt – kórházba került, ideiglenesen a helyi kézilabda-legenda, Éles József, valamint Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás-igazgatója ült le az NB I/B Nyugati-csoportban vitézkedő hazaiak kispadjára. Az új „seprűk” eleinte jól sepertek: Tóth Mártonék próbálták megvalósítani az elképzelt taktikát, egyenrangú partnerei voltak a királynék városába jó nevű, rutinos spílerekkel érkezett ellenfélnek (4-4). Később még fegyelmezettebben és okosabban viaskodtak, a védekezésük jól működött, míg a másik térfélen – a csapatmunkát előtérbe helyezve – nyomást gyakoroltak a váciak kapujára (7-4). Jól és gólerősen támadtak, aztán kilenc–hatnál mintha elfogyott volna a szuflájuk, a vetélytárs kihasználta a rövidzárlatukat és zsinórban öt találatot szerzett (9-11). A mieink a nagyszünet után igyekeztek velük lépést tartani, ez egy darabig ment is (12-12), majd a képzeletbeli olló – a fegyelmezetlenségeik és a kapkodásaik miatt – elkezdett szétnyílni a csapatok között (14-16). A pontatlan veszprémiek ekkortájt képtelenek voltak megfelelni az elvárásoknak, a produkciójukat hibák jellemezték, a támadójátékuk pedig egyszerűen csődöt mondott (15-22). A Pest-megyeiek (…a trénerük a hajdani szövetségi kapitány, Skaliczki László volt, aki a Pick Szegeddel és a Dunaferr SE-vel is bajnokságot nyert) innen már nem engedték ki a kezükből a csatát, jóllehet Gyene Norbertéknak egyszer-kétszer sikerült megbontani a védőfalukat (18-24).

Éles József: Az első félidő jelentős részében nagy szívvel harcoltunk, aztán kidomborodott az ellen nagyobb tapasztalata és fizikai fölénye. Emiatt visszaesett a teljesítményünk, de úgy gondolom, hogy a váciaktól nem szégyen kikapni. Sok csiszolnivaló van a játékunkban, nem vitás, a srácoknak még keményebben kell dolgozniuk.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Váci KSE 21-24 (10-11)

Veszprém, 100 néző. Vezette: Héjja, Kónya.

Veszprém: Holló – Szmetán P., 1, Kristóf 1, Éles B. 1, Heiczinger, Bartha, Hári 3. Csere: Anderlik (kapus), Füleki, Bárdos 1, Tóth M. 4, Gyene 5/3, Szeitl, Szöllőskei 4/4, Somogyi, Priczel 1. Megbízott edzők: Éles József és Gulyás Péter.