Tizenhat góllal győzött a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 16 góllal győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A győriek közül Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk hiányzott sérülés miatt.

A vendégek szereztek vezetést, de Eduarda Amorim gyorsan egyenlített - a világbajnok brazil átlövőnek ez volt az ötszázadik gólja a Bajnokok Ligájában győri színekben.


MTI Fotók: Krizsán Csaba

A folytatásban a nyáron igazolt francia Amandine Leynaud védéseivel és a norvég Kari Brattset góljaival növelte előnyét az ETO, amelynek dolgát a szlovénok időnként némileg megnehezítették, ennek ellenére kilenc találat volt a különbség a szünetben (18-9).

Az első félidőben a hazaiak csaknem kilencven százalékos hatékonysággal lőttek kapura.

A második felvonás első percében alakult ki először tízgólos különbség a csapatok között, így a házigazdák nyugodtan pályára küldhették cserejátékosaikat, és gyakorolhatták az eddiginél gyorsabb támadójátékot, amit a nyáron kinevezett vezetőedző, Danyi Gábor kér a csapatától.

A fiatal ljubljanai együttes a meccs utolsó negyedórájában is igyekezett tartani magát, de a címvédő fölényes sikerét nem tudta megakadályozni.

A szlovén csapat legeredményesebb játékosa Tamara Mavsar volt öt góllal.

A győriek jövő vasárnap a horvát Podravka Koprivnica otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, a Ferencváros pedig a norvég Vipers Kristiansand együttesét fogadja Érden, ugyancsak vasárnap.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, C csoport:
Győri Audi ETO KC-Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 39-23 (18-9)

A Győr gólszerzői: Amorim 7, Hansen, Groot 6-6, Brattset, Oftedal 5-5, Görbicz 3, Kristiansen, Knedlikova 2-2, Kürthi, Fodor, Bódi 1-1