Carlos Pérez: „A csapatba már nem tudok beállni, de talán így is segíthetek”

„Charlie”, azaz Carlos Pérez nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy ő lesz a Telekom Veszprém másodedzője, legalább is a Breszt elleni szombati kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésen. A klub kubai-magyar legendája tisztában van azzal, hogy a megbízatását a szükség hozta, és mint beugrónak, rövidesen át kell adnia a helyét, mégis büszke a mostani szerepére.

„Senkisem hinné el, ha azt mondanám, hogy mindig is erre a napra vártam, mert ennek még a fele sem igaz, a hirtelen jött felkérést ennek ellenére örömmel és büszkén fogadtam el – nyilatkozta a kézilabdasport világszerte nagy népszerűségnek örvendő alakja az SzPress Hírszolgálatnak nem sokkal azelőtt, hogy a veszprémi együttes gépe elindult volna a fehéroroszországi nagyvárosba.

Charlie 1997 és 2013 között a magyar klub egyik nélkülözhetetlen „nehézbombázója” volt, aki a nemzetközi kupamérkőzéseken összehozott 640 góljával ma is minden idők legeredményesebb veszprémi kézilabdázója. Tizenkétszer nyert magyar bajnokságot, válogatottként pedig két olimpiai negyedik helyezéssel büszkélkedhet.


Fotó: Vörös Dávid

„Nem tapasztalok idegességet vagy zavart a játékosok körében, ezek a srácok mind tapasztalt és edzett profik, akik ha kifutnak a pályára, egy pillanatig se foglalkoznak azzal, hogy mi is történik most a csapatuk háza táján – folytatta Pérez. – Éppen ellenkezőleg: mintha azt tapasztalnám, hogy rendkívül elszántak, és hisznek abban, hogy az egyre jobb Breszt elleni mérkőzést hozni tudják.”

A Bajnokok Ligájának „A” csoportjában a vendéglátó HC Meskov Breszt 4 ponttal jelenleg az ötödik helyet foglalja el, mögötte a 2 pontos Telekom Veszprém következik, ugyanakkor a BL címvédő francia Montpellier meglepetésre pont nélkül csak a hetedik.

„Amikor a fiúk megtudták, hogy a csapattal megyek Bresztbe, közülük többen is azt mondták, jó, hogy velük tartok, mert a puszta jelenlétem is segítséget jelent a számukra. Azért én ennél egy kicsit hasznosabb szeretnék lenni. Úgy gondolom, hogy szakmailag támogatni tudom a csapat vezetésével megbízott Gulyás Istvánt a tanácsaimmal, és adott esetben a játékosoknak is tudok olyat mondani, amit aztán hasznosíthatnak. Ha jól emlékszem, 343 nemzetközi mérkőzést játszottam veszprémi színekben, nem egyszer Nagy Lacival egy csapatban, de a mostani gárda tagjait is úgy ismerem, mint a tenyeremet, szóval az összhanggal biztos, hogy nem lesz baj. A csapatba sajnos már nem tudok beállni, de szerintem így is segíthetek” – hangsúlyozta Carlos Pérez.

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/