Egy presztízsderbi előtt…

Újabb fontos erőfelmérő vár október tizenharmadikán (szombat, 13 óra) a Veszprémi Kézilabda Kft.-re az NB I/B Nyugati-csoportban, a Telekom Veszprém U21 elleni városi rangadó.

A mieink legutóbb nem vallottak szégyent, a Budai Farkasok NKFT elleni idegenbeli csatájukat a hajrában vesztették el (26-25). A vendégek az elején nem a megbeszéltek szerint játszottak, aztán Éles Benedekék „újratervezték” a találkozót: a folytatásban szinte végig jobban álltak az ellenfelüknél. Okosan és pontosan iparkodtak, az akaratukat ráerőltették a másik félre. Sokáig fegyelmezetten védekeztek és a túloldalon is feltalálták magukat. Ám az utolsó tíz percben alárendelt szerepre kényszerültek, a rutintalanságuk miatt leblokkoltak, így a szerencsésebb csapat nyert – a bakonyiak pedig visszacsúsztak a kilencedik pozícióba.


Fotó: Cseh Péter

A hétvégén a Tüzér utcai tornaterembe látogató riválisuk a szezonban még nyeretlen, nem szerzett pontot, de a mérkőzéseit egyszer négy és egy-, illetve kétszer három góllal „bukta” el, vagyis nem törölték fel velük a padlót. Egyébiránt a – korábbi együttműködési megállapodás részeként – a tizenegyedik helyen álló vetélytárs keretéhez tartozik Melnyicsuk Viktor és Bendicsek Ákos, akik nyárig a klubunk színeiben „muzsikáltak”.

– Eszünk ágában sincs lebecsülni őket, mert meggyőződésem, hogy csalóka a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésük – mondta Éles József megbízott edző. Eddig mindkét alakulat a vártnál gyengébben teljesít, ha erre gondolok, akkor a párharc háromesélyes. Nyílván szeretnénk túljárni az eszükön, végre megmutatni, hogy mit tudunk valójában. Tudom, hogy az eddigi előadásainknál többre vagyunk képesek. Arra készülünk, hogy határozottak legyünk, nyomást gyakoroljunk rájuk, miközben ők az első évadbeli sikerüket akarják megszerezni. Ebből adódóan nagy taktikai csatára van kilátás. Sok apróságon múlik majd a diadal. Csak akkor lehet sanszunk, ha a védekezésünk stabil lesz, a döntő pillanatokban megfelelően koncentrálunk és a helyzeteinket hatékonyan kihasználjuk. Mindenben próbálunk előrébb lépni. Egy szó, mint száz: a sikerhez jó teljesítmény kell. Ám nem akarok hangzatos kijelentéseket tenni, így inkább csak remélem, hogy keretünk valamennyi tagja átérzi az ütközet fontosságát. Egy győzelem jót tenne a srácok lelkének, fokozná az önbizalmukat.