Kövér Fanni a legeredményesebb

Öt ország serdülő korosztályú atlétái mérték össze erejüket a közelmúltban megrendezett válogatott viadalon. Természetesen egyesületünk feltörekvő sportolói sem hiányozhattak az eseményről.

Impozáns helyszínen, a Győri Olimpiai Parkban rendezték meg a serdülő válogatott viadalt, ahol a házigazdákon kívül szlovén, horvát, szlovák és cseh atléták kaptak meghívást.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három fővel képviseltette magát a korosztályos válogatottban.

Kövér Fanni két számban indult, mind a kettőt meg is nyerte, így ő lett a magyar küldöttség legeredményesebbje. Máhl Krisztián és Mozsdényi Dávid tanítványa a diszkoszvetést új egyéni csúccsal, 40.54 méterrel nyerte. Fő számában, a gerelyhajításban is mindenkit maga mögé utasított, 48.28 méteres produkcióval.

Kungli József edző távolugrója, Poharánszki Anna kis szerencsével akár a dobogóra is felállhatott volna. A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy Anna 5.52 métert ért el, s mindössze hét centiméter választotta el az ezüstéremtől, három a bronztól. A negyedik helyezett két centiméterrel ugrott jobbat nála.

-

Orbán Éva edzőnek is volt miért izgulnia, hiszen elképesztő versenyt hozott a lányok kalapácsvetése. Csatári Jázmin és a fehérvári Zimmermann Lili kiélezett csatát vívott az első helyért. Az első négy körben, ha minimálisan is, de a vetélytárs  teljesített jobban, aztán Jázmin az ötödik sorozatban átvette a vezetést. Lili végül jobban összpontosított az utolsó, mindent eldöntő dobásnál és megnyerte a viadalt. Csatári Jázmin 54.40 méterrel a második lett.

A csapatversenyt végül a csehek (447) nyerték a magyarok (426.5) és a szlovének (265) előtt.