A Veszprém kikapott Tatabányán

A Grundfos Tatabánya KC házigazdaként meglepetésre 26-24-re legyőzte a Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.


Fotó: Vörös Dávid

A mezőny legjobbja a hazaiak válogatott kapusa, Székely Márton volt. A meccs legeredményesebb játékosának a Tatabánya horvát jobbátlövője, Jakov Vrankovic bizonyult hat góllal. Csapattársai közül Milos Bozovic, Pásztor Ákos és Milos Vujovic, a veszprémiektől pedig Borut Mackovsek dobott öt gólt.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

David Davis: Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen tudtam, hogy a magyar bajnokságban a Tatabánya, a Szeged és a Veszprém a három legerősebb csapat. Nem is először láttam az ellenfelünket. Az első félidő nagyjából rendben volt, aztán a másodikban labdákat veszítettünk, valamint nem sokat gyakoroltuk a héten a cseréket védekezésben. Ez az én hibám, én készítettem fel a csapatot, de nem jöttek be a várakozásaim. Most kikaptunk, amit gyorsan el kell felejtenünk, és a Szegedre fókuszálnunk. Gratulálok Vladan Maticnak és a Tatabányának, mivel remekül szerepeltek ma.

Lékai Máté: Gratulálok a Tatabányának, mert nagyon okosan játszottak. Nyilván borzalmas volt számunkra ez a mérkőzés. Nem erre számítottunk és nem így szerettünk volna játszani. Bután kézilabdáztunk, sok hibával. Ahogyan a mester is elmondta, nincs más választásunk, mint a vasárnapi meccsre koncentrálni, hiszen muszáj lesz nyernünk hazai pályán. Sajnálom, hogy a kilátogató és otthon, televízión keresztül a meccset követő Szurkolóinkat nem tudtuk kiszolgálni. Nincs más választás, mint nyerni vasárnap.

Vladan Matic: Szeretnék először is gratulálni a Veszprémnek, nagyon korrekt meccs volt a mai. Látszik a Veszprémen, hogy kétszer utaztak a Bajnokok Ligájában az elmúlt hetekben, valamint, hogy nincs jobbszélsőjük. Ezt mi kihasználtuk taktikailag, és kicsit jobban koncentráltunk a belső támadókra. Bezártuk a területet. A kapusaink jól védtek. Nem vagyok elégedett az első öt percünkkel, türelmetlenül támadtunk. Hosszú idő után láttam azt, hogy a csapatom 55 percig kontrollálni tudja a találkozót, és tud okosan támadni. Minden, amit megbeszéltünk, igyekeztünk kivitelezni. Néha sikerült, néha nem, de a fegyelem megvolt. Az első öt percben nem, azonnal időt is kértem, nagyon ideges voltam, de aztán élveztem a mérkőzést. A Tatabánya nem könnyű falat, kiválóan védekezünk, és amikor ehhez ilyen kiváló kapus teljesítmény párosul, akkor az a győztes kombináció. A Veszprém nehéz úton jár az elmúlt egy-másfél hónapban, de biztos vagyok benne, hogy összeszedik magukat, és tovább fognak menetelni, és a tavasszal oda jutnak, ahova kell nekik. Nem könnyű, sok munka kell hozzá, valamint türelem a Szurkolóktól és mindenkitől. Olyan türelmetlenek vagyunk mi magyarok. Adjunk nekik időt, és egy kis levegőt, mert nehéz ekkora nyomást kibírni. Most rajtunk nem volt, de szombaton majd lesz. Boldog leszek, ha szombaton nyerünk a Mezőkövesd ellen. Fantasztikus volt a mai, de semmit nem jelent ha nem hozzuk el a két pontot a Mezőkövesd ellen.

Sipos Adrián: Gratulálok a Veszprémnek. Nagyon jók voltak a szurkolóink, végig támogattak minket, és a végén sikerült örömet szereznünk nekik ezzel a két ponttal. Magunknak is, és nekik is. Sokat készültünk a Veszprémre, de úgy gondolom, hogy amit elterveztünk össze is jött. Kicsit meglepetés, mert nem mi voltunk az esélyesek, de ez most nagy boldogság a számunkra. Egy kis ünneplés lesz, mindenki magában otthon, de holnaptól már készülünk a szombati mérkőzésre.

Grundfos Tatabánya KC - Telekom Veszprém 26-24 (13-13)

Grundfos Tatabánya: Bartucz, Székely, Deményi – Bozovic 5, Pásztor 5, Vujovic 5 (3), Juhász 1, Sipos 1, Rozner, Szöllősi, Ilyés, Rosta, Dénes, Schafer, Vranjes 3, Vrankovic 6

Telekom Veszprém: Mikler, Sterbik – Manaskov, Tonnesen 3, Nilsson, Nagy 3, Strlek 2 (2), Terzic, Blagotinsek 3, Nenadic 2, Mahé 2 (1), Jamali 2, Dörnyei 1, Mackovsek 5, Lékai 1

Hétméteresek: 3/3 ill. 4/3
Kiállítások: 10 perc ill. 14 perc