Kilábalni a hullámvölgyből

Az őszi zakók miatt volt már jobb is a hangulat a Veszprémi Kézilabda Kft. öltözőjében, már csak ezért is, szükségük lenne a sikerélményre, de október huszonegyedikén (vasárnap, 16 óra), a Balatonfüredi KSE U21 otthonában sem ők az esélyesek.

Mivel a gárdánk legutóbb sok technikai hibát vétett és temérdek ziccert hagyott ki, a megingásaival saját sorsát pecsételte meg az NB I/B Nyugati-csoport városi rangadóján (31-33). A Telekom Veszprém U21 elleni presztízscsata során a mieink végig az eredmény után futottak, és a kritikus pillanatokban rendre megremegett a kezük, a játékukat illetően megállt a tudományuk. Nem éltek az adódó lehetőségekkel, nem szolgáltak stabil védelemmel, noha lett volna sanszuk a pontszerzésre. A végén a rutintalanságuk miatt elbizonytalanodtak – a helyzeteiket képtelenek voltak hatékonyan kihasználni –, miközben az ellenfél nyomást gyakorolt rájuk.


Fotó: Cseh Péter

Ennek következtében – egy győzelemmel és négy vereséggel – visszacsúsztak a tabella tizedik helyére, a leendő riválisuk ugyanakkor fordított: négy–egyes mérleggel az ötödik. Viszont a tópartiakhoz sem szabad feltartott kézzel menni, mert két mérkőzésüket is csak egy góllal nyerték meg.

– Szeretnénk megszakítani a rossz sorozatunkat, vagyis kilábalnánk abból a hullámvölgyből – remélhetőleg kisebb gödörből –, amibe nemrég kerültünk – mondta Éles József megbízott edző. Nehéz feladat előtt állunk, ám láthattuk már: a sportban bármi megtörténhet. Ezzel együtt, alázatosan kézilabdáznánk ellenük, de valahol mégis felszabadultan. A városi rangadó óta eltelt időt próbáltuk a lehető legjobban kihasználni, bízom benne, hogy tanultunk a közelmúlt történéseiből. Az előttünk álló derbinek nem mi vagyunk a favoritjai, de ettől függetlenül kihozhatjuk magunkból a maximumot. Főként a saját kézilabdánkra koncentrálunk, s be kell, hogy valljam, sok munka vár még ránk. A csapatjátékban, a védekezésben és a helyzetkihasználásban is előrébb lépnénk. Egy győzelem lendületet és önbizalmat adhatna a társaságnak. A legfontosabb persze az eredmény, de hosszú távú terv, hogy az együttes fejlődjön. Szerintem a kettő párhuzamosan is működhet együtt.