Okosan kell játszaniuk

Ha nyerni akar a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém október huszadikán (szombat, 17.30 óra), akkor az eddigieknél is jobb játékkal kell szolgálnia a MAFC otthonában, lévén, egy hozzájuk hasonlóan remek formában lévő – ősszel még szintén veretlen – és jól összerakott csapathoz látogatnak.

A mieinknek jár az elismerés, hiszen múlt héten megszerezték a negyedik győzelmüket az NB I/B Piros-csoportban, ráadásul az Omnia Pub & Food Békés ellen kiütéses diadalt arattak (127-65). Kovács Ádámék már a mérkőzés elején pompás megoldásokkal jelentkeztek, ennek köszönhetően a különbség folyamatosan nőtt: hamar kidomborodott a felek közötti tudásbeli eltérés. Mindenki azt tette a pályán, amit tennie kell, aztán a második negyedben valóságos triplaesőt küldtek a másik oldalra – minden távoli szegletből betaláltak. Noha a helyi kedvencek a nagyszünetig szétlőtték a rivális állásait, a fordulás után sem lassítottak, rendre megtalálták a megfelelő „fortélyokat”. Az egyoldalú csata során parádés dolgokkal rukkoltak elő. A záró felvonásban hetven ponttal is vezettek, ám visszavettek a tempóból és teret engedtek az alföldieknek.

Szabó Péteréknek hétvégén újra átlag feletti teljesítményt kell nyújtaniuk (…elől és hátul is), mert ahhoz a műegyetemistákhoz utaznak, akik ugyancsak négy győzelemmel kezdték a másodosztályú bajnokságot. Többek között az MTK Törökbálintot, a BKG-Príma SE-t és a MEAFC-Miskolcot fektették két vállra. A keretükben az amerikai irányítóra, Eric Washingtonra, valamint Bordács Gáborra, Misek Leventére és Garamvölgyi Ákosra érdemes odafigyelni.

– Van esélyünk arra, hogy sikerrel hagyjuk el a MAFC pályáját, de a mutatóink dacára még nem vagyunk olyan szinten, hogy biztosra vegyem a pontok begyűjtését – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Komoly erőpróba előtt állunk. Nehéz ellenféllel találkozunk, akit tisztelünk, s aki velünk együtt nagy ambíciókkal vágott neki az idénynek. Ezúttal is megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Nyerni szeretnénk és mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön. Ha megfelelő szintet képviselünk, akkor nincs mitől félnünk, lehet sanszunk a győzelemre. Szerencsére fordulóról-fordulóra javulunk. Végig okosan kell játszanunk, nem szabad engednünk, hogy a vetélytárs a saját ritmusában „pattogtasson”. Most is a védekezés lesz a kulcs, fontos lenne kevés ponton tartani őket. Harcos veszprémi sportolókat óhajtok a parketten látni, akik csapatként funkcionálnak, továbbá maximálisan koncentrálnak, hátul keményen küzdenek, elől pedig precíz támadásokat vezetnek.