Bíznak magukban

Mivel az őszi sikerek nem altatják el a Hoya-Pannon Egyetem Veszprémet, kosárlabdázóink – október huszonhatodikán (péntek, 18 óra), hazai környezetben – tovább nyújtanák a győzelmi szériájukat az NB I/B Piros- csoportban; az előző fellépéseikre mindazonáltal építhetnek.

A mieink hétvégén komoly ellenállásba ütköztek, s noha a pályán egyenlő erők küzdelme zajlott, a MAFC ellen megnyerték a veretlen gárdák csatáját (80-85). A fővárosiak nehéz próba elé állították a vendégeket, akiknek a megingásait kihasználták, talán a tét miatt feszültebb Madár Andrásék nem is tudtak a saját ritmusukban játszani. Időnként nem találták a jó megoldásokat, aztán kilábaltak a hullámvölgyből, igaz, a békésiek elleni álomjátékot nem tudták megközelíteni. A mérkőzésen elől és hátul is akadtak kihagyásaik, a harmadik negyedbeli rövidzárlatuk után újra visszakapaszkodtak. Az izgalmak később fokozódtak, majd a veszprémiek megszilárdították a védelmüket és precízebb támadásokat vezetve átlendültek a holtponton. A hajrát is jobban bírták idegekkel, a végén nem engedték kiénekelni a szájukból a sajtot.

A veretlen éllovas ezúttal a BKG-Príma SE-t fogadja a Vetési gimnázium tornatermében és várhatóan velük is színvonalas párharcba bonyolódik, vagyis szintén nagy fegyvertény lenne a legyőzésük. A harmadik helyen álló budapestiek eddig egyszer kaptak ki, éppen a műegyetemistáktól (98-69). Az előző fordulóban a MEAFC-Miskolcot páholták el (97-67). A szekerüket főként Nagy Benedek, az amerikai Seth Kenan Berger, Nagy Botond és az ex-veszprémi Kovács Soma tolja, ám tőlük Czakó Tamást sem kell különösebben bemutatni a királynék városában.

– A pontvadászat eddigi részében megmutattuk az oroszlánkörmeinket, hol biztosan, hol szoros találkozón diadalmaskodtunk, de mindenkit megnyugtatok: próbálunk szerények maradni: nem szállunk el magunktól, az őszi győzelmeinktől – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Az viszont biztos, hogy bízunk magunkban, erényünk, hogy a keretünkből mindenki képes kosárszerzésre; tehát a támadójátékunk több pilléren nyugszik. Hiszem, hogy tudunk még fejlődni, hogy ennél is több van bennünk, ami azért is lényeges, mert van még javítanivaló a produkciónkban. Most is szeretnénk a szívünket, a lelkünket kitenni a pályára, csapatként küzdeni, végig koncentráltan kosárlabdázni, szépen járatni a labdát és tiszta dobóhelyzeteket teremteni. Ha élvezzük a játékot, nagy baj nem lehet. Az ellenfelünket egyénileg jó képességű sportolók alkotják, nívós szakmai munka zajlik náluk. Biztosan nagy figyelemmel lesznek irántunk, de mi is tisztességesen felkészültünk belőlük. Minden meccs más, s mi mindig csak a következő feladatra figyelünk. Mindenki jól és becsülettel dolgozik. Remélem, sokan lesznek majd a csarnokban, mert akkor garantálható a jó hangulat.