Újra száz pont felett

Érvényesült a felek közötti tudásbeli különbség a dr. Hepp Ferenc-emlékkupa harmadik fordulójában, miután kosárlabdázóink nem voltak egy súlycsoportban a szerény képességű ellenféllel, valóságos erődemonstrációt nyújtva jutottak az eseménysorozat következő körébe.


Fotó: archív

A mieink kellő akarattal és elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, így a nagyobb készségük idejekorán kidomborodott az NB I/B Zöld-csoportban tizenegyedik helyen álló, a sorait rendezni nem igazán tudott riválissal szemben. Mikor Kerkai Ákosék ritmust váltottak és megrázták magukat, nem volt pardon, ám néha – a tekintélyes előny birtokában – azért csökkent a koncentrációjuk: olyankor nem dolgoztak sebészi pontossággal. A tompának tűnt vetélytárs persze így sem talált rajtuk fogást, esélyük sem volt a felzárkózásra. Ez azt is jelentette, hogy a hamar eldőlt derbi nem volt túlzottan érdekfeszítő, a nézők csendben szemlélték az eseményeket. Noha a Piros-csoport éllovasa nem kapcsolt a legmagasabb sebességi fokozatba, mégis könnyen került helyzetbe és egyszerűen gyűjtögette a pontjait – az eredmény láttán Mérész-mester is bátran forgathatta az övéit. A végén már csak egy cél lebegett a szép megmozdulásokkal szolgált hazaiak előtt, a századik pont megszerzése.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém - Soproni MAFC 105-39 (31-10, 24-11, 29-8, 21-10)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Lövei, Goda, Sentényi.

Veszprém: Szabó 13/3, Madár 10/6, Pavlovic 13, Kovács Á. 9/3, Völgyi 6. Csere: Körtélyesi 4, Kerkai 30/18, Lógár 10/3, Helmeczi 8, Szűcs 2, Schmitz. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Sopron: Soós 4, Demcsik 2, Füzi 14/6, Tukovics, Kovács B. 6. Csere: Szegedi 7/3, Garab 6, Vass, Tóth, Karsai. Vezetőedző: Farkas Dávid.