Bosszantó vereség

Az utolsó három percben mínusz háromról kapaszkodott fel a Telekom Veszprém, de a győzelemhez nem volt elég, 28-29-re kikapott a Bajnokok Ligájában a német Rhein-Neckar Löwen együttesétől.

Mindkét csapat teljes kerettel, sérültek nélkül készült a rangadóra. A veszprémiből ezúttal a dán René Toft Hansen és a szlovén Gasper Marguc maradt ki taktikai okok miatt.

A hazaiak az első perctől igyekeztek felvenni ellenfelük gyors tempóját támadásban és védekezésben is, azonban a Löwen beállóját nem tudták semlegesíteni, Jannik Kohlbacher 12 perc alatt öt gólt dobott (6-5). Sterbik Árpád, majd a helyére beállt Mikler Roland is fontos védésekkel segítette csapatát, a francia Kentin Mahé negyedik találatával pedig ismét kettővel vezetett a Veszprém (11-9).

A svéd Andreas Palicka sorozatos védéseivel, illetve Andre Schmid irányításával és a montenegrói Vladan Lipovina góljaival fordítottak, majd a 26. percben első alkalommal vezettek a németek (11-12). Mivel a veszprémiek az utolsó bő nyolc percben csak egyszer találtak be, a gyorsan kézilabdázó Löwen 6-1-es sorozatot produkált, és a szünetben három góllal jobban állt (12-15).


Képgaléria a cikk végén

A második félidőből még három perc sem telt el, máris egyenlítettek a pontosabban játszó hazaiak, összességében pedig egy 5-0-s szériával kezdtek (17-15). A korábban rendszeresen mellőzött Jamali Iman újra jó formában kézilabdázott, csapata őrizte minimális előnyét, miközben a szlovák játékvezető-páros számos vitatható ítélettel borzolta a nézők kedélyeit.

A német csapat ellenállása nem tört meg, ismét sikerült egyenlítenie (22-22), majd az 53. percben megint - a második felvonásban először - vezetett (25-26). A Veszprém hét percig nem talált be, ezalatt ellenfele négy gólt dobott. Az utolsó percek szorosan, izgalmasan alakultak, de a hazaiak már nem tudtak fordítani.

A Löwen legeredményesebb játékosa Jannik Kohlbacher, Andre Schmid és Bogdan Radivojevic volt egyaránt hat góllal.

A három győzelem mellett immár három vereséggel rendelkező Veszprém jövő szombaton a svéd IFK Kristianstad otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Mérkőzéstükör

David Davis: Nagy változások voltak a csapat körül, így különösen fontos a közönség támogatása. Köszönöm a levelet, amit a szurkolók küldtek, jól esett nekem és a csapatnak is. Egész jól játszottunk támadásban, de a védekezésben minden hibánkat kihasználta a Löwen, így tudtak háromgólos előnybe kerülni a második félidőre. A folytatásban jól kezdtünk, de a hét a hat elleni játékkal nem tudtunk mit kezdeni, több lehetőséget is kihagytunk, így nem tudtunk legalább döntetlent elérni. Keményen dolgozunk, sajnos ez még a végeredményben nem tükröződik, hiszen mindenki győzelmet szeretne. Természetesen folytatjuk tovább a munkát. 18 napja dolgozom együtt a csapattal, nem volt még időm az alappal foglalkozni. Egyelőre annyi időnk van, hogy kifejezetten a meccsekre készüljünk, talán később lesz idő az alaptaktikán is változtatni.

Iman Jamali: Megkaptuk a szurkolók üzenetét, ami nagyon motiváló volt számunkra. Sajnos nem sikerült ma nyerni, de ígérem, hogy nagyon keményen küzdünk addig, amíg nem tudunk győzni és a siker útjára lépni. Köszönöm az edzőnek a bizalmat, nagyon régóta nem léphettem pályára Bajnokok Ligája mérkőzésen, továbbra is keményen dolgozok, hogy a csapat erős tagja legyek. Gratulálok a Löwennek, remek kézilabdát játszottak. Nagyon sokat videóztunk, nem volt meglepetés a játékukban, de még nem tudtunk nyerni.

Nikolaj Jacobsen: Boldogak vagyunk a győzelemtől, mindkét csapat magas szinten játszott ma este. Jól és okosan játszottunk az első félidőben, a védelemben erősek voltunk, kifejezetten Abutovic és Guardiola volt jó. A második félidő elején túl gyorsanj akartunk játszani, sok hibát követtünk el és Mikler Roland is jól védett. Egy 5-0-s rohammal visszajöttünk a mérkőzésbe. Feljavult a védekezésünk, Appelgren a padról nagyon jól szállt be. A hét a hat elleni játékunk működött ma, ezzel tudtunk nyerni.

Mads Mensah Larsen: Rendkívül jó meccset játszottunk. A második félidő első öt perce problémát okozott nekünk, de sikerült túllépnünk rajta. Voltak olyan pillanatok, amikor a csapat és a közönség nagy nyomást helyezett ránk.

Telekom Veszprém - Rhein-neckar Löwen 28:29 (12:15)

Veszprém, 5000 néző, vezette: Michal Badura, Jaroslav Ondogrecula (szlovákok)

Veszprém: Sterbik Árpád - Dragan Gajic 4/3, Nagy László 2, Kentin Mahé 5, Andreas Nilsson 1, Borut Mackovsek 4, Dejan Manaskov 1, csere: Mikler Roland (kapus), Kent Robin Tönnesen, Mirsad Terzic 3, Blaz Blagotinsek, Petar Nenadic 4, Iman Jamali 4
Vezetőedző: David Davis

Löwen: Andreas Palicka - Andre Schmid 6, Jannik Kohlbacher 6, Ilija Abutovic, Villaplana Guardiola,  Filip Taleski 1, Jerry Tollbring 1, csere: Mikael Appelgren (kapus), Vladan Lipovina 4, Bogdan Radivojevic 6, Meds Mensah Larsen 4, Alexander Petersson, Jesper Nielsen 1
Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen

Kiállítások: 2 ill. 0 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 2/2

7

Képgaléria