Elveszítette veretlenségét a Szeged a PSG ellen

A MOL-Pick Szeged két góllal kikapott a francia Paris Saint-Germain otthonában vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában.

A szegediek keretéből a spanyol Pedro Rodríguez maradt ki taktikai okok miatt, a hazaiak közül pedig a lábműtétje után gyógyuló Nikola Karabatic hiányzott.

Jól kezdtek a vendégek, a PSG hét perc alatt csupán egyszer talált be (1-3), de a folytatásban összeállt a védekezése, és a 17. percben átvette a vezetést (7-6). A következő percekben a szegediek többször is a kapufát találták el, ezt a párizsiak kihasználták, és jelentős előnyre tettek szert (11-7).

A szünet előtt a vendégek egy 3-0-s sorozattal felzárkóztak, így az első félidőt mindössze egygólos hátrányban zárták (15-14).

http://hajraveszprem.hu/documents/cikkek/lead_kepek/2018/11/04/7229.jpg
Fotó: MTI

Magyar játékosai vezérletével remekül kezdte a második felvonást az NB I címvédője, és visszavette a vezetést (19-20). A francia együttes erre úgy reagált, hogy szinte azonnal visszavette az irányítást, ami a játék képén és az eredményen is megmutatkozott (29-26). A német Uwe Gensheimer találataival lépett el a PSG, és a vendégeken a kapuscsere sem segített, ráadásul a szlovén irányító, Dean Bombac végig gyengén teljesített.

A hajrában igyekeztek a szegediek, de ez csak arra volt elég, hogy egy 4-0-s szériával az utolsó percig szorossá tegyék az állást.

A Szeged jövő vasárnap a dán Skjern HB otthonában folytatja szereplését a BL-ben.

Eredmény: férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, B csoport: Paris Saint-Germain (francia) - MOL-Pick Szeged 33-31 (15-14)

A Szeged gólszerzői: Bodó 7, Sostaric 5, Balogh Zs. 4, Maqueda, Sigurmannsson, Bánhidi 3-3, Källman, Bombac 2-2, Canellas, Zsitnyikov 1-1

Hozzászólások

Név E-mail cím A képen látható számsor:
Hozzászólásommal elfogadom a hajraveszprem.hu szabályzatát.

A rovat további cikkei

Facebook