Az FTC ismét kikapott a CSM Bucurestitől

A Ferencváros hat góllal kikapott a román CSM Bucuresti csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap Érden.

Az FTC keretéből ezúttal is hiányzott a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, míg a holland Danick Snelder és Szikora Melinda visszatért ugyan, de mindketten csupán a cseresorból nézték a találkozót.

Még két perc sem telt el a meccsből, amikor a magyar csapat már a harmadik gólját dobta, a vendégek viszont Bíró Blanka védései miatt csak a negyedik percben voltak először eredményesek. A bukarestiek részéről Dragan Djukic - a Szeged férficsapatának korábbi vezetőedzője - már a hatodik perc elején időt kért, ezzel sikerült is kizökkentenie a Ferencvárost.

Nerea Pena hibái és Kovacsics Anikó kihagyott büntetője után egyenlített a román csapat (5-5), majd a 13. percben első alkalommal vezetett (6-7). A bukarestiek 9-2-es sorozatot produkáltak, majd kettős emberhátrányban is betaláltak, mert az FTC támadásban és védekezésben sem tudott úgy teljesíteni, ahogyan a meccs elején. A hazaiaknál a kezdeti lendületet a fáradtság és a fásultság váltotta fel.

A ferencvárosiak az első félidő utolsó tíz percében csak egyszer találtak be, így a szünetben már hét góllal vezetett a bukaresti csapat.


MTI/Czagány Balázs

A második felvonás elején 4-0-s szériával felzárkózott a Ferencváros, de a folytatásban felváltva estek a gólok, a magyar együttesnek nem volt reális esélye az egyenlítésre.

A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt kilenc góllal.

Mivel az esti mérkőzésen a norvég Vipers Kristiansand nyolc góllal nyert a német Bietigheim otthonában, eldőlt, hogy a Ferencváros továbbjut a második csoportkörbe. Az azonban, hogy hányadik helyen teszi meg, és hány pontot visz magával, az csak jövő hétvégén derül ki.

A három győzelemmel és immár két vereséggel rendelkező FTC szombaton a Kristiansand otthonában zárja a BL csoportkörét, a címvédő Győri Audi ETO KC pedig a horvát Podravka Koprivnicát fogadja.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti (román) 28-34 (10-17)

A Ferencváros gólszerzői: Pena, Háfra 6-6, Kovacsics 5, Lukács 4, Klivinyi, Márton 2-2, Faluvégi, Mészáros, Schatzl 1-1

a csoport másik mérkőzésén:
SG BBM Bietigheim (német)-Vipers Kristiansand (norvég) 26-34 (12-16)

Az állás: 1. CSM Bucuresti 6 pont (153-147), 2. Ferencváros 6 (147-151), 3. Kristiansand 5, 4. Bietigheim 3