Érdemesek a bizalomra

Megvalósította az elképzeléseit tegnap a Veszprémi Kézilabda Kft. az NB I/B Nyugati-csoportban, a mieink megnyerték a szép megoldásokkal tarkított fellépésüket, így a lefújás után joggal fogadhatták a dicséreteket.

Mivel az ősz eddigi történéseit alapul véve egy kiszámíthatatlan csapat látogatott mifelénk, a hazaiak alapvetően komoly feladat előtt álltak, ezzel együtt már a bajnoki elején próbáltak kitenni magukért (0-3). Azonban a Mecsek-aljaiak is bizonyítani akartak: előbb visszakapaszkodtak, majd szorosan védekezve kihasználták a gárdánk rossz lövéseit és technikai hibáit (3-5). A kocka öt-tíz percenként fordult, mert a házigazdák a következő periódusban nem kapkodták el a döntéseiket, motiváltan és lendületesen játszottak (8-6). A jó tempót diktált felek a kezdés előtt nem véletlenül álltak a tabellán hasonló mérleggel, ugyanis az első félidő hátralévő részében kiélezett csatát vívtak (10-10), a szurkolók remek egyéni teljesítményeknek tapsolhattak (13-13). Az ellenfél a nagyszünet után még tartotta a lépést a nagy elánnal és jó összhangban iparkodott sportolóinkkal, akik csak később tudták rájuk erőltetni a törekvésüket (19-18). A példás hozzáállást tanúsított Szmetán Mátéék a derbi újabb szakaszában felgyorsították és pontosították az előadásukat, ráadásul a védelmük is összeállt (24-20). Fölénybe kerültek, viszont jobban nem tudtak ellépni a riválistól, akik minden erejükkel azon voltak, hogy szorosabbá tegyék a csatát (27-25). A jó ciklusokkal szolgált mieink a színvonalas bajnoki behúzásával „hangoltak” a november tizenharmadikán (kedd, 19 óra) tartandó Magyar Kupa-meccsre, mikor is az élvonalbeli Dabasi KC VSE-t fogadják a Március 15. utcai katlanban. Az ingyenesen megtekinthető összecsapás során kellemes meglepetéssel rukkolnának elő a híveiknek.

Tombor Csaba: Küzdős, hajtós mérkőzésen vagyunk túl, amit annak dacára „hoztunk”, hogy betegségek és sérülések miatt nem volt teljes a keretünk. A második félidőre figyelmesebbek lettünk, mindenki tudta a feladatát, elsősorban a védelmünk lett stabilabb.

Veszprémi Kézilabda Kft. - Pécsi VSE 30-26 (16-15)

Veszprém, 150 néző. Vezette: Natkai, Szalay.

Veszprém: Holló – Hári 2, Bartha 3, Tóth 1, Somogyi 1, Szmetán M. 7/6, Szeitl 4. Csere: Nagy (kapus), Füleki, Éles B. 4/2, Heiczinger, Szmetán P. 3, Priczel 2, Bárdos, Forgács, Szöllőskei 3. Megbízott edző: Tombor Csaba.