Az éllovasnál vizitálnak

Csak jó és összeszedett játékkal nyerhet a Veszprémi Kézilabda Kft. november tizenhetedikén (szombat, 18 óra) az NB I/B Nyugati-csoport tabelláját vezető Nemzeti Kézilabda Akadémia otthonában.

Tombor Csaba megbízott edző legénysége az előző fordulóban bizonyította, hogy érdemes a bizalomra, mivel a Pécsi VSE ellen megvalósították az elképzeléseiket, a lefújást követően joggal fogadhatták a gratulációkat (30-26). Szmetán Mátéék nehéz feladat előtt álltak, de összességében kitettek magukért, még úgy is, hogy az első félidőben tíz percenként fordult a kocka. Az összecsapás során motiváltan és lendületesen játszottak, ám az ellenfél a nagyszünet után egy ideig így is tartotta velük a lépést. Aztán a hazaiak nagyobb elánnal viaskodtak, felgyorsították és pontosabbá tették az előadásukat: ráerőltették az akaratukat a másik oldalra. A színvonalas bajnokin a vetélytárs próbálta szorossá tenni a csatát, csakhogy a mieink védekezése is összeállt.

A NEKA a zajló évadban még nem vesztett pontot, mind a hét fellépését hozta, igaz, a második, harmadik és negyedik helyezettel még nem találkozott. Legutóbb a Balatonfüredi KSE U21-et múlták felül (29-22). A jelenleg hetedik helyen álló Füleki Áronéknak különösen figyelniük kell Bálint Bencére, aki hetven találattal, toronymagasan vezeti a blokk góllövőlistáját.

Mint megtudtuk: a mieink egészséges önbecsüléssel várják a derbit, noha annak alapvetően nem ők az esélyesei. Meglepnék az eddig remek eredményeket produkált balatonbogláriakat, de ahhoz a lehető legjobb játékukra lesz szükségük. A döcögős szezonrajt után kezdenek magukra találni, s visszatérnének a tavaszi kerékvágásukba, mikor jól vették az akadályokat. A veszprémiek nem titkolják, az eddiginél is jobban küzdenének egymásért. – Fontos és nehéz mérkőzés vár ránk, de mindent megtennénk a sikerért – mondták a klub sportolói. Próbáltunk a tópartiakból a legjobban felkészülni, az őszi ütközeteik tanulságosak, de azon leszünk, hogy ne mehessenek ellenünk biztosra. Várhatóan jó meccset vívunk velük, ám ahhoz, hogy az osztály egyik legerősebb csapatát legyőzzük, főként arra lesz szükség, hogy a védelmünk feszes legyen – ez mindennek az alapja –, elől hol okosan és türelmesen, hol pedig gyorsan és dinamikusan támadjunk. Szeretnénk kihasználni a gyengéiket, ezzel együtt kiváltképp magunkra figyelünk, hogy a küzdőszellemünk és a koncentrációnk az elvárt szinten maradjon.