Felőrölte ellenfelét a Veszprém

A Telekom Veszprém 34-23-ra nyert Gyöngyösön a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.


Fotó: Vörös Dávid

A Gyöngyös az első félidőben többször is vezetett két góllal, a 35. percben pedig még 18-18 volt az állás, ám a folytatásban a Veszprém növelte a tempót, a házigazda pedig nem bírta tartani a lépést.

A mérkőzés legeredményesebbje a veszprémiek macedón balszélsője, Dejan Manaskov lett hat góljával.

Mérkőzéstükör (forrás: handballveszprem.hu)

David Davis: Az első félidőben nem játszottunk túl jól. Megpróbáltunk felkészülni rendesen az ellenfelünkből, de néhány játékelemmel mégis megleptek minket. A második játékrészben a csapat sokkal jobban koncentrált, és emelte a szintet. Remek munkát végeztek a játékosok a második félidőben, és sikerült megnyernünk a meccset.

Petar Nenadic: Az első félidő nagyon rossz volt, egyenesen rettenetes. Kezdve velem, és a csapat többi tagjával. A szünet után elkezdtünk kézilabdázni és a végén boldog arccal hagyhattuk el a pályát. A mai egy jó felkészülés volt a vasárnapi Montpellier elleni rangadóra. Köszönjük a Gyöngyösnek!

Konkoly Csaba: Gratulálok a Veszprémnek és sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában. Egyértelmű volt, hogy egy olyan nívós ellenfél ellen kell bizonyítanunk hazai pályán, ami nagyon nehéz lesz. Nagyon büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amit az első félidőben pályára tudtunk vinni. Ott méltó ellenfelek voltunk. Annak is örülök, hogy tudtunk olyan dolgokat hozni, ami egy Veszprémet is meg tudott lepni. A második félidőt rosszul kezdtük, taktikai és technikai hibákkal. Ezt egy ilyen szintű ellenfél egyértelmű, hogy kihasználta. Védekezésben ilyen tempó mellett várható volt, hogy elfáradunk, ez be is következett. Itt nem volt akkora összhang a védelem és a kapusunk között. A második játékrészben egyre nagyobbra nyílt az olló, de igyekeztünk megtenni mindent. Büszkék vagyunk a közönségünkre, hiszen az, hogy 1500 néző állva tapsolt minket mindennél többet mond. A különbséget egy picit soknak érzem. Maradhattunk volna tízen belül. Ma ők játszották jobban a kézilabdát.

Gábori Máté: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Nagyon jól tartottuk a lépést velük az első félidőben. A vendégünk több hibát követett el az első játékrészben. A második félidőben kijött a szintkülönbség, amikor már rákapcsoltak. Könyörtelenül kihasználták az emberelőnyös szituációkat, valamint a technikai hibáinkat. Sok sikert kívánok nekik a Bajnokok Ligájában. Mindent megtettünk azért, hogy minél tovább bírjuk a tempót. A második félidőben kicsit korábban fáradtunk el, mint kellett volna. Próbáljuk átmenteni ezt a sebességet a következő mérkőzésünkre.

HE-DO B. Braun Gyöngyös - Telekom Veszprém 23-34 (16-15)