Jár nekik az elismerés

Könnyű győzelmet aratott a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a dr. Hepp Ferenc emlékkupa negyedik fordulójában, így az idegenben is önbizalomtól duzzadt kosárlabdázóink bejutottak a sorozat nyolc legjobb együttese közé.

Az NB I/B Piros-csoport veretlen éllovasa utazott a nyeretlen sereghajtóhoz, a vendégek ennek megfelelően hamar játékba lendültek (…gyorsan elhúztak), a faképnél hagyott ellenfél pedig csak ideig-óráig tudta tartani velük a lépést. A találkozón később is az történt a pályán, amit az egyetemisták akartak, akadtak periódusok, mikor kifejezetten jól alakultak számukra a dolgok (…Madár András tripláival végleg megtörték a másik oldalt). A hazaiaknak esélyük sem volt felzárkózni, képtelenek voltak bármiféle küzdelemre késztetni a mieinket: megnyugtató is lett a különbség. Egyébiránt a veszprémieket amiatt is dicséret illeti, hogy profi módon álltak a derbihez, az emberi tartásukat mutatja, hogy komolyan vették az egyoldalú mérkőzést (…igaz, a két csapatnak más is a célja a szezonban). Mentek, ahogy csak bírtak, a hibákra kényszerített rivális kizárólag a nagyszünet után volt képes kozmetikázni az eredményen; de megnehezíteni nem tudták Szabó Péterék előadását. A fölényes sikert elért Hoya-mezesek védekezésben és támadásban is jól teljesítettek: megcselekedték, amit „megkövetelt a haza”.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 61-102 (13-28, 7-25, 20-26, 21-23)

Bonyhád, 100 néző. Vezette: Kovács, Radnóti, Nyilas.

Bonyhád: Pupp 11/6, Somogyfoki P. 2, Baki 11/6, Somogyfoki Sz. 10/6, Tömösváry 12. Csere: Kis 2, Dorogi, Buday-Sánta 6/6, Jakab 2, Csobán 6/6. Vezetőedző: Morgen Frigyes.

Veszprém: Szabó 20/3, Helmeczi 8, Pavlovic 10, Kovács 9/3, Völgyi 10. Csere: Körtélyesi 5/2, Madár 20/18, Balázs 1, Kerkai 6, Lógár 9, Schmitz 4. Vezetőedző: Mérész Csaba.