Magabiztos győzelem a címvédő ellen

A kézilabda Bajnokok Ligájának 10. fordulójában 25-19-re nyert a Telekom Veszprém az előző szezon kiírásának győztese, a Montpellier ellen.

A veszprémiek közül Jamali Iman és René Toft Hansen hiányzott taktikai okok miatt a találkozóról, amit az európai szövetség a forduló rangadójának választott.

A szerb irányító, Petar Nenadic vezérletével kiválóan kezdtek a hazaiak (8-2), de Melvyn Richardson góljaival tartotta magát a címvédő (10-6). Az első félidő végén felváltva estek a gólok, a rendkívül hatékonyan támadó, remek kapusteljesítménnyel megtámogatott Veszprém a szünetben néggyel vezetett.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő elején sem változott a meccs képe, a macedón Dejan Manaszkov és a svéd Andreas Nilsson hasznos játékával tartotta a különbséget a házigazda. A Vincent Gerard helyére becserélt svájci kapus, Nikola Portner remekül mutatkozott be a Montpellier kapujában, a magyar csapat ennek ellenére magabiztosan, hat góllal győzött.

A vendégek - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Melvyn Richardson volt kilenc góllal.

A januári német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL csoportkörében. A hat győzelemmel és négy vereséggel az A csoport negyedik helyén álló Veszprém február 9-én a listavezető Barcelonát fogadja. A B csoportban hét sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel a második helyen álló MOL-Pick Szeged egy nappal később a szlovén Celje otthonában lép pályára.

A csoport állása: 1. Barcelona (spanyol) 18 pont, 2. Vardar Szkopje (macedón) 13, 3. Rhein-Neckar Löwen (német) 12 (312-294), 4. Telekom Veszprém 12 (288-274), 5. Vive Kielce (lengyel) 12 (314-303), 6. Meskov Breszt (fehérorosz) 5 (277-315), 7. IFK Kristianstad (svéd) 5 (284-334), 8. Montpellier HB 3

Mérkőzéstükör

David Davis: Rendkívül jó mérkőzést játszottak a játékosaim, nagyon motiváltak voltak, más jelzőt nem is tudok mondani rájuk, mint a tökéletes. Még három mérkőzést játszunk a decemberi szünet előtt, addig is szeretnénk folytatni azt az utat, amin két hónapja elindultunk. Már látszik a fejlődés, szeretnénk mind a három meccset.

Mirsad Terzic: Csak annyit mondhatok, hogy nagy elvárásokkal léptünk pályára. Tudtuk, mire képes az ellenfelünk, ezért még inkább értékesebb ez a győzelem.

Patrice Canayer: Ma a Veszprém volt a jobb csapat. Nem kezdtük jól a mérkőzést, kifejezetten katasztrofális volt. De későbbre összeszedtük magunkat, de addigra már akkora előnye volt a hazai csapatnak, hogy már nem tudtuk beérni őket. Ha tudnám a megoldást a problémánkra, már orvosoltam volna. A Bajnokok Ligája győzelem után nagyon nehéz ugyanazon a szinten teljesíteni, ez egy nehéz szezon.

Vid Kavticnik: Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kellett volna. Nem találtuk a játékunkat, volt lehetőségünk, hogy négy gólnál is kevesebbre csökkentsük a különbséget, de sajnos ez nem sikerült.

Telekom Veszprém - Montpellier HB 25:19 (15:11)

Veszprém, 5000 néző, vezette: Arthur Brunner, Morad Salah (svájciak)

Veszprém: Sterbik Árpád - Gasper Marguc 1, Kent Robin Tönnesen 1, Petar Nenadic 5/2, Blaz Blagotinsek 1, Bojut Mackovsek 3, Dejan Manaskov 4, csere: Mikler Roland (kapus), Momir Ilic 2, Dragan Gajic 1/1, Andreas Nilsson 6, Nagy László, Manuel Strlek, Mirsad Terzic, Kentin Mahé 1
Vezetőedző: David Davis

Montpellier: Vincent Gerard - Vid Kavticnik 1/1, Valentin Porte 2, Jean Loup Faustin, Jonas Truchanovicius, Arnaud Bingo, Melvyn Richardson 9/2, csere: Nikola Portner (kapus), Kyllian Villeminot 2, Theophile Causse 1, Michael Guigou 1, Fredric Pettersson 2, Baptiste Bonnefond 1, Ashem Shebib Mohamed Mamdouh
Vezetőedző: Patrice Canayer

Kiállítások: 4 ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 5/3

7

Képgaléria