Tanulságos pontosztozkodás

Győzelmet érdemelt volna hétvégén a jól felkészített Veszprémi Kézilabda Kft., ám hiába tartották végig kézben az irányítást, a riválisuk időntúli büntetővel döntetlenre mentette a mérkőzést.

Mivel a mieink erős – az NB I/B Nyugati-csoport tabelláján előttük álló – csapathoz utaztak, tisztában voltak azzal, hogy jobban kell muzsikálniuk, mint az előző körben. Ennek fényében felpörögtek a találkozóra, mindenféle tapogatózás helyett nekiestek az esélyesebb hazaiaknak, pedig betegségek és sérülések miatt tartalékosan álltak ki – Holló Márk, Tóth Márton, Kristóf Mátyás, Gyene Norbert és Bartha Bence távollétében tehetséges fiatalok „iratkoztak fel” a jegyzőkönyvbe (1-4). A védelmük stabilnak tűnt, s miután a másik térfélen jó döntéseket hoztak, gondokat okoztak az ellenfélnek (2-6). Füleki Áronék eztán is precízen, de mégis felszabadultan tettek-vettek, közösségként is bizonyítottak: igazolták, hogy bravúrra készülnek (4-9). Noha a vetélytárs a folytatásban kihasználta az első megingásukat (8-9), a félidő hátralévő részében újra elbizonytalanították a túloldalt, gólokkal büntették meg azok hibáit (…Anderlik-kapus fontos labdákat védett; 8-12). A vendégek fordulást követően is forszírozták a hét a hat elleni játékot, a sportolóink pedig olyannyira húzták magukkal egymást és a szekeret, hogy az eltérés nem akart csökkenni (13-17). Félő volt, hogy tizenöt–tizenkilenc után elfáradnak a tempóba, főként a hátsó alakzatuk veszített a hatékonyságából (19-19). A hullámvölgy viszont csak rövid ideig tartott, gyorsan összekapták magukat: sikerült semlegesíteni a rivális kulcsembereit, jó ritmusban és koncentrálva ismét elléptek (21-24). A felek az utolsó két percnek huszonhárom–huszonhatos állással mentek neki, ám a siker kapujában – meg nem értések miatt – megbotlottak: előbb kaptak két üres kapus gólt, majd a sípmesterek (…talán túlzott szigorúsággal) büntetőt ítéltek ellenük.

Tombor Csaba: A rutintalanságunk számlájára írható, hogy a szinte már megnyert bajnokit a hajrában „ikszre adtuk”. Valamennyi kézilabdázónk példás hozzáállásról tett tanúbizonyságot, s majdnem végig fegyelmezetten, a történéseket kontrollálva kézilabdázott. Azért dolgozunk, hogy a jövőben jobban alakuljanak számunkra a hasonló összecsapások.

Szigetszentmiklósi KSK - Veszprémi Kézilabda Kft. 26-26 (12-15)

Szigetszentmiklós, 100 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.

Veszprém: Anderlik – Hári 5, Szmetán M. 1, Somogyi, Szeitl 4, Éles B. 2, Szmetán P. 3. Csere: Nagy (kapus), Füleki 4, Priczel, Szőllöskei 2, Bárdos, Dainese 2, Bugyáki 1, Szép 2, Forgács.
Megbízott edző: Tombor Csaba.